Kronika: 13.08.2021

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 66 nujnih  primerih  in na številko 113 prejeli skupno 190 klicev. Obravnavali so 5 prometnih nesreč z materialno škodo in 2 s hujšimi poškodbami, zasegli so 2 vozili. S področja kriminalitete so obravnavali 6 tatvin in 1 vlom ter rop. Zaradi kršitev javnega reda so bile 4 intervencije.

Ob  8.39  je  71-letni  Izolan  vozil  od Divače proti Senožečam in v levem ovinku  iz  neznanega  vzroka  zapeljal naravnost v obcestni jarek, kjer je trčil  v betonski jašek za meteorne vode. Huje poškodovanega so odpeljali v izolsko bolnišnico. Odrejen je bil strokovni pregled.

Ob  13.29  so  imeli  policisti  na  mejnem  prehodu  Dragonja  v  postopku 31-letnega  državljana  BiH,  voznika  tovornega vozila. Vozniku je poteklo dovoljenje  za  začasno  prebivanje v Sloveniji, poleg tega nima vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli in podali obdolžilni predlog.

Na  plaži v Žustreni je nekdo kopalcu ukradel mobilni telefon znamke Outel, vreden 200 evrov.

Ob  20.55  nas  je  obvesti občan o tem, da na cesti od Kopra proti Šmarjam vijuga  osebni  avto ter vozi proti mejnem prehodu Dragonja. Tam so ga tudi policisti ustavili.   50-letni   Ljubljančan   ni   pristal  na  preizkus alkoholiziranosti,  odrejen  mu  je  bil  strokovni  pregled in prepovedana nadaljnja vožnja. Zanj bo podan obdolžilni predlog.

V  Kopru  je  nekdo  vlomil  v  stanovanje in lastnikom ukradel gotovino in nakit.

Iz  SB Izola smo bili obveščeni, da je pri njih na zdravljenju motorist, ki je padel. Policisti so ugotovili, da je 56-letni Koprčan z motornim kolesom padel na cesti med Razdrtim in Ajdovščino. Po podatkih zdravnikov ima hujše poškodbe, vendar se je po padcu še sam pripeljal domov.

Danes  dopoldan so v Bertokih zasegli osebni avto 79-letnemu vozniku, ki ne poseduje vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Policisti  so  na  območju  Policijske  uprave  Koper  v  zadnjih 24ih urah obravnavali  12  ilegalnih migrantov: v Sečovljah 2 državljana Palestine, v Rakitovcu 10 državljanov Iraka.

Sorodni članki