Kronika: 10.08.2021

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 85 nujnih  primerih  in na številko 113 prejeli skupno 223 klicev. Obravnavali so  17  prometnih  nesreč  z  materialno  škodo  in 3 z lažjimi poškodbami, zasegli  so  1  vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 5 tatvin, 2 drzni  tatvini  in 3 vlome ter 1 ponarejanje listin. Zaradi kršitev javnega reda je bilo 8 intervencij.

Na  Santorijevi ulici v Kopru je nekdo ukradel kolo znamke Specialized črne barve z zelenim napisom Specialized.

Dopoldan je nekdo v Piranu moškemu ukradel nahrbtnik s ključi vozila, ročno uro in telefonom.

Po  opravljenem odrejenem izrednem tehničnem pregledu, so koprski policisti zasegli  skuter,  ker  je  predelan (presega dovoljeno hitrost). 39-letnemu lastniku sledi obdolžilni predlog.

Na  PP  Piran  so prejeli prijavo, da je ponoči nekdo vstopil v stanovanje (skozi  nezaklenjena  vrata),  medtem  ko  so  spali.  Iz  sobe  je ukradel denarnico.  Ko so se člani družine zbudili, je pobegnil, še prej pa je vzel ključ  in zaklenil vrata od zunaj. S hodnika je vzel še baterijski vrtalnik in  kotno  brusilko.  Iz  denarnice  je  pobral denar, denarnico pa kasneje odvrgel.

V Seči je nekdo na plaži ukradel ženski denarnico s karticami, dokumenti in denarjem.

Ob  19.50  je Novomeščanka v Portorožu z električnim kolesom trčila v vrata parkiranega  osebnega  avtomobila, katera je voznik odprl nenadoma. Pri tem se  je  lažje  poškodovala. 67-letnemu vozniku so policisti izdali plačilni nalog.

Ob 20.50 pa je 80-letni Izolan z osebnim avtomobilom vozil po lokalni cesti v  Strunjanu  iz  Dobrave  proti  krožišču v Strunjanu. Zapeljal je na levo smerno  vozišče,  kjer je v tistem trenutku iz krožišča pravilno pripeljala 16-letna voznica mopeda iz Izole, skupaj z 20-letno sopotnico, prav tako iz Izole.  Voznik  je  z  avtomobilom  trčil v sopotnico, zato sta padli in se lažje poškodovali. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog

Na  mejnem  prehodu  Jelšane  so  policisti  potniku, državljanu Slovenije, zasegli ponarejen PCR test. Sledi mu kazenska ovadba.

Ilegalne migracije

Policisti  so  na  območju  Policijske  uprave  Koper  v  zadnjih 24ih urah obravnavali  29 ilegalnih migrantov: pri Koritnicah 3 državljane Pakistana, pri  Črnem  kali 1 državljana Maroka in 1 državljana Alžirije, na Kozini 21 državljanov Pakistana, v Seči pa 3 državljane Bolivije.

Sorodni članki