Kronika: 04.08.2021

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 53 nujnih  primerih  in na številko 113 prejeli skupno 168 klicev. Obravnavali so  11  prometnih  nesreč  z  materialno škodo, s področja kriminalitete so obravnavali  1  tatvino  in  2 vloma, zaradi kršitev javnega reda je bilo 7 intervencij.

V Kopru je nekdo vlomil v klet, iz katere je odnesel novo motorno kosilnico znamke  Iskra  in  jo  prinesel  do  izhoda iz bloka. Pri tem ga je zalotil stanovalec  bloka  in poklical policijo. 62-letnemu vlomilcu sledi kazenska ovadba.

Ob  14.36 smo bili obveščeni, da se v Piranu pretepajo tri osebe. Policisti so  na  kraju ugotovili, da je prišlo do spora med domačinoma, vendar sta s pretepanjem  prenehala,  še vedno pa sta kričala drug na drugega. Policisti so  jima  ukazali,  naj  prenehata  s  kršitvijo  in  eden od njiju je ukaz upošteval,  drugi  pa  ne. 40-letniku so odredili pridržanje, ker je naprej žalil in grozi s pretepom. Umiril se ni niti v prostoru za pridržanje, zato so  policisti poklicali zdravnika, ki mu je odredil hospitalizacijo, saj se je poskušal poškodovati. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog (po 6/3, 7/2 in 22-1 ZJRM-1).

Pri  Hrvatinih  je  nekdo  vlomil  v  zidan  poljski objekt, iz katerega je ukradel nahrbtno kosilnico, motorno žago in drugo. Škode je za 500 evrov.

Ob  20.20  so  policisti, na podlagi obvestila očividca, na kraju izsledili 37-letnega  moškega  z okolice Pirana, ki je na Belvederju risal grafite po protihrupnem  zidu.  Izdan  mu  je  bil  plačilni nalog zaradi kršitve 13/1 ZJRM-1.

Ob  1.  uri  so  policisti  v  Izoli  ustavili 32-letno Koprčanko z osebnim avtomobilom,  kateri  je  preizkus  alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,75 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Policisti  so  na  območju  Policijske  uprave  Koper  v  zadnjih 24ih urah obravnavali   35  ilegalnih  migrantov.

Sorodni članki