Kronika: 29.07.2021

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 72 nujnih  primerih  in na številko 113 prejeli skupno 194 klicev. Obravnavali so  14  prometnih  nesreč  z  materialno  škodo, 1 s hujšimi in 1 z lažjimi poškodbami.  S  področja  kriminalitete  so  obravnavali  5  tatvin, zaradi kršitev javnega reda je bilo 9 intervencij.

Ob  9.15  je  v Portorožu 70-letni voznik osebnega avtomobila na prehodu za pešce  z  levim  ogledalom oplazil 42-letnega pešca in ga lažje poškodoval. Izdan mu je bil plačilni nalog (po 41/4/1 ZPrCP).

V  Kopru  je  nekdo  iz  odklenjenega  tovornega  vozila  ukradel voznikovo denarnico z dokumenti in denarjem. Takoj zatem sta bila opravljena tudi dva dviga gotovine. Državljan Ukrajine je oškodovan za 700 evrov.

Ob  16.20 sta v Sečovljah trčila dva osebna avtomobila. Eden od voznikov je s  kraja  odpeljal  proti Portorožu, policisti so ga ustavili na avtocesti, izven predora Kastelec. 77-letnega voznika iz Ljubljane so vklenili, ker se med  postopkom  ni umiril, zatem pa so poklicali zdravniško ekipo. Odrejena mu je bila hospitalizacija. Sledi obdolžilni predlog.

Ob  18.49 je v Kopru (v Prisojah) 45-letni voznik osebnega avtomobila vozil po  Cesti  na Markovec, kjer je na prehodu za pešce trčil v 78-letno peško. Vozniku  je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,32 mg/l alkohola. Peško so huje  poškodovano  odpeljali  v bolnišnico, povzročitelju pa sledi kazenska ovadba  za kaznivo dejanje Povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti (po 323. členu KZ).

Ob  20.20  smo prejeli obvestilo, da na relaciji Strunjan – Belveder vijuga osebni  avto. 56-letnega voznika so policisti ustavili v Izoli. Odklonil je preizkus  alkoholiziranosti in poskušal z vozilom oditi s kraja, zato so mu odredili pridržanje. Sledi mu obdolžilni predlog.

Danes  zjutraj  je  v  Strunjanu mladoletnik z električnim skirojem trčil v kolesarja,  ki  je  utrpel  lažjo  poškodbo.  17-letniku  sledi  obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Policisti  so  na  območju  Policijske  uprave  Koper  v  zadnjih 24ih urah obravnavali 19 ilegalnih migrantov.

Sorodni članki