Kronika: 26.07.2021

Policisti  Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 223 nujnih  primerih  in na številko 113 prejeli skupno 575 klicev. Obravnavali so  42  prometnih  nesreč z materialno škodo, 6 z lažjimi poškodbami in 1 s hujšimi  poškodbami.  S  področja kriminalitete so obravnavali 22 tatvin, 3 vlome  in  1  ponarejanje  listin  zaradi  kršitev  javnega reda je bilo 33 intervencij.

23. 7.

Ob  8.41  so  bili  poslani  v  pomoč  policisti Postaje pomorske policije. Moškega,  58-letnega Kranjčana, je namreč pičila riba – pajek, zato je imel močne  bolečine in je potreboval nujno pomoč. Policisti so ga prepeljali do Izole, kjer so ga prevzeli reševalci in ga odpeljali v SB Izola.

Dopoldan  je  nekdo  izpred  hotela  v  Piranu  ukradel osebni avto Renault Cangoo, bele barve, reg. KP TJ-257. Ključi so bili v vozilu.

Na  izolski plaži, pri svetilniku, je nekdo slovenskim kopalcem ukradel GSM Samsung  A51,  denarnico,  300  evrov,  vse dokumente in bančne kartice ter očala. Lastnik je oškodovan za 600 evrov.

Ob 19.22 so policisti opravljali mejno kontrolo na izstopu iz Slovenije, na mejnem  prehodu  Sečovlje. Zaradi povečanega prometa se je kolona vozil, ki so  čakala  na  izstop,  začela  večati.  Policist  je opazil vozilo, ki je prehitevalo  počasi  premikajočo  kolono in se pred mejnim prehodom vrinilo nazaj  v  kolono,  kar  je povzročilo nejevoljo pri voznikih, ki so čakali na prestop meje. Policist je 72-letnemu vozniku, državljanu Slovenije, odredil preizkus   alkoholiziranosti,  ki  je  ob  pravilni  uporabi  pokazal  0,60 miligrama  alkohola  v  litru izdihanega zraka. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, sledi mu obdolžilni predlog.

V  Piranu  je  nekdo ukradel električno kolo znamke SCOT tip Contesa Active eRIDE  920,  vijolične  barve.  Na  krmilu je bila nameščena črna varnostna ključavnica s številčnim zaklepanjem. Lastnik je oškodovan za 3000 evrov.

Ob  22.  uri  je  pred  avtokampom  v  Izoli  padel  motorist. Policisti so ugotovili,  da  je  69-letni  motorist  padel  sam  in  se  pri  tem  lažje poškodoval.  Odrejen  preizkus  alkoholiziranosti  mu je pokazal 0,37 mg/l, izdan mu je bil plačilni nalog.

Zvečer  so  policisti  na mejnem prehodu Dragonja obravnavali dva ponaredka potrdila  o  prebolevnosti  COVID  – 19. Dvema državljanoma Slovenije sledi kazenska ovadba.

V Piranu je nekdo zvečer ukradel nezaklenjen električni skiro znamke Xiaomi tip MI PRO2, črne barve, vreden 500 evrov.

Ob  23.45  so  policisti  v  Portorožu  ustavili 54-letnega voznika mopeda. Odrejen  preizkus  alkoholiziranosti  mu  je  pokazal  rezultat  0,86 mg/l, odrejeno mu je bilo pridržanje, sledi plačilni nalog.

24. 7.

Ob  2.40  so  policisti  pri  Izoli  ustavili  31-letnega  voznika osebnega avtomobila,  kateremu  je  preizkus  alkoholiziranosti  pokazal  0,81 mg/l. Odrejeno  mu je bilo pridržanje, sledi obdolžilni predlog in plačilni nalog ker  ni  imel  pri  sebi  vozniškega  dovoljenja  in  ker je vozil po levem prometnem pasu.

Ob  3.16  smo  bili obveščeni, da je v Kopru na Ferrarski zagorel gostinski lokal.  Gasilci  so  požar  pogasili,  po  prvih  nestrokovnih ocenah je za približno  15.000  evrov  škode.  Policisti  zbirajo obvestila v smeri suma storitve kaznivega dejanja požiga.

Ob  4.56  smo  bili  poklicani  pred  lokal v Portorožu, kjer naj bi žensko varnostnik  pospremil  iz  lokala,  saj naj bi se pred tem sprla z gosti in razbijala  v  lokalu. S 40-letno žensko so policisti opravili razgovor, ker se  ni  umirila,  v  času  postopka  pa  se  je pričela nedostojno vesti do mimoidočih in policistov, ki jih je žalila, so ji odredili pridržanje. Bila je  pod  močnim  vplivom  alkohola,  izdali  so ji plačilni nalog po 89/1-8 ZZasV-1, 7/1, 7/2 in 22/1 ZJRM-1.

Na Stritarjevi ulici v Kopru je nekdo domačinom razdejal vrt, poškodoval in izruval  več  rastlin.  Lastniki  so  oškodovani  za  1500 evrov. Policisti zbirajo obvestila za izsleditev storilca kaznivega dejanja.

Na  PP  Koper  smo  prejeli prijavo o napadu psa. Ob 8. uri je na tržnici v Kopru  72-letno  žensko  ugriznil  in  zrušil  na  tla pes, last 39-letnega domačina.  Ob  padcu si je ženska zlomila še kolk in je bila odpeljana v SB Izola,  sledi  ugriza  pa  nima.  Policisti  zbirajo  nadaljnja obvestila o dogodku. Obravnavajo prekršek, poslano bo tudi poročilo na UVUHVVR.

V Izoli je nekdo preščipnil ključavnico in ukradel gorsko kolo Giant, modre in bele barve, vredno 750 evrov.

V  Portorožu pa je nekdo z jadrnice ukradel mobilni telefon Apple iPhone 11 in  moder  nahrbtnik,  v  katerem  je  bil  prenosni  računalnik  Lenovo  s pripadajočim polnilnikom. Škode je za 450 evrov.

Ob 22.30 smo bili obveščeni, da je v Izoli nekdo vlomil v hišo. Storilec je pregledal več prostorov in premetal spalnico. Odnesel ni nič.

Na  plaži  v  Izoli  je  nekdo  ženski, medtem ko šla v vodo, iz nahrbtnika ukradel  denarnico,  v  kateri  je imela osebno izkaznico, kartico ZZZS, 70 evrov, potrdilo o cepljenju in upokojensko vozovnico za vlak.

25. 7.

Ob  13.  uri  je  v Luciji padla kolesarka. 32-letna državljanka Nemčije je padla  preko  krmila  zaradi  neprilagojene  hitrosti,  pri tem se je lažje poškodovala. Sledi ji plačilni nalog.

Popoldan,  ob  14.  uri,  so  policisti pri Črnem kalu 25-letnemu motoristu izmerili hitrost vožnje 152/km/h. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje.

Državljanu Švice je nekdo na plaži v Ankaranu ukradel denarnico z dokumenti (vozniško dovoljenje, osebno izkaznico, kreditno kartico in bančno kartico, razne kartice ugodnosti in nekaj gotovine).

Ob  18.30 so policisti intervenirali pred enim od koprskih lokalov, kjer je moški,  državljan  Norveške,  zmerjal,  zatem  pa  je enega gosta udaril. S kršitvijo  je  nadaljeval tudi ob prihodu patrulje na kraj, ni se odzval na ukaze  policistov.  Ker  ni  prenehal  s  kršitvijo,  mu  je  bilo odrejeno pridržanje.  Sledi  mu  globa  za več kršitev: ZJRM-1 6/1 (nasilno in drzno vedenje),  ZJRM-1  6/2 (kdor koga udari), ZJRM-1 7/2 (nedostojno vedenje do uradne  osebe),  ZJRM-1 22/1 (neupoštevanje zakonitega ukaza uradne osebe), ZTuj-2 147/2-118/2 (vstop brez veljavne listine v R Slovenijo).

Ilegalne migracije

Policisti   so  na  območju  Policijske  uprave  Koper  v  zadnjem  vikendu obravnavali 26 ilegalnih migrantov:

Sorodni članki