Kronika: 22.07.2021

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 57 nujnih  primerih  in na številko 113 prejeli skupno 126 klicev. Obravnavali so  12  prometnih  nesreč  z  materialno  škodo  in 1 s hujšimi poškodbami, zasegli  so 1 vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 5 tatvin in 1 vlom, zaradi kršitev javnega reda je bilo 9 intervencij.

Ob  7.45  smo bili obveščeni, da je na cesti od Izole proti bolnici kolesar zbil peško. Policisti so z zbiranjem informacij ugotovili, da je 21-letnik, ki  prebiva  v  Kopru,  vozil  kolo  od bolnice proti Izoli, kjer je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v robnik in nato v peško, 64-letno Pirančanko. Ta se je pri padcu huje poškodovala, zato kolesarju sledi kazenska ovadba.

V  Luciji  je  nekdo ukradel zaklenjeno gorsko kolo rdeče barve, vredno 200 evrov.

V  Dekanih  je domačin sprehajal psa, medtem pa je nanj skočil drugi pes in ga ugriznil v nogo. Po opravljenih razgovorih sledi hitri postopek in ukrep zoper  lastnika  drugega  psa,  prav  tako iz Dekanov. Policisti bodo o tem obvestili tudi VURS.
Zvečer  smo prejeli še eno prijavo domačinke iz Dekanov, ki je povedala, da sosed  psa  ni imel na povodcu. V igri je skočil na njenega otroka, zato je lastnika  opozorila,  naj  uporabi  povodec.  Takrat  naj bi jo lastnik psa pričel  žaliti.  Policisti so mu po opravljenem razgovoru izrekli opozorilo zaradi kršitve ZZZiv.

Nekdo  je  vlomil  v  stanovanjsko  hišo  v Kopru. Pregledal je prostore in premetal  omare  in  po  prvih  ugotovitvah  odtujil ogrlico in zapestnico, vredno 200 evrov.

V  Ankaranu je nekdo ukradel osebni avto znamke Ford tip Focus, reg. št. LJ NR-047, vreden 1000 evrov.

Ob  22.40 so policisti v Bertokih vozili za osebnim avtomobilom Audi A4, ki na  znake  ni  ustavljal.  Peljal  je proti Ankaranu, zatem pa obrnil proti Kopru, kjer je zapeljal na parkirišče pred gostilno. Policisti so obvladali dve  osebi, in sicer 23-letnega voznika iz Kopra in 30-letnega sopotnika iz Ankarana.  Voznik  ne  poseduje  vozniškega dovoljenja, zato je bilo vozilo zaseženo.  Sledi mu enotni obdolžilni predlog zaradi kršitev: neupoštevanje prometne  signalizacije,  sprememba smeri in neuporaba smerokaza, vožnja po nasprotnem  voznem pasu, neupoštevanje zvočnih in svetlobnih znakov, ki jih daje  policijsko vozilo, vožnja po površini, ki ni namenjena vožnji vozil v katero  sodi  vozilo,  sunkovito  speljevanje  in  zaviranje,  vožnja  brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Policisti  so  intervenirali v Ankaranu, kjer občani zaradi hrupa, ki ga je povzročal  moški,  niso  mogli  spati.  Izsledili  so  39-letnika z okolice Postojni. Odredili so mu pridržanje in mu izdali plačilni nalog.

Ilegalne migracije

Policisti  so  na  območju  Policijske  uprave  Koper  v  zadnjih 24ih urah obravnavali  13  ilegalnih  migrantov:  pri  Ilirski  Bistrici 1 državljana Bangladeša,  pri  Movražu  11  državljanov  Afganistana,  pri  Kozini  pa 1
državljana Maroka.

Sorodni članki