Kronika: 19.07.2021

Policisti  Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 214 nujnih  primerih  in na številko 113 prejeli skupno 539 klicev. Obravnavali so  32  prometnih  nesreč z materialno škodo, 8 z lažjimi poškodbami in 5 s hujšimi,  zasegli  so  3 vozila. S področja kriminalitete so obravnavali 11 tatvin  in  4  vlome,  4  poškodovanja tuje stvari in 3 primere ponarejanja listin  ter  nasilje  v  družini.  Zaradi  kršitev  javnega reda je bilo 34 intervencij.

16. 7.

V  Piranu je pes ugriznil domačinko na sprehodu. Policisti so ugotovili, da je  imela  ženska v lokalu pri sebi manjšega psa brez povodca. Ko je prišla mimo  domačinka,  je  pes skočil proti njej in jo ugriznil v nogo. Lastnici psa sledi plačilni nalog (po 46A/3 ZZZiv) in obvestili na VURS.

Popoldan  so policisti v Izoli ustavili skuter, katerega voznik ne poseduje veljavnega  vozniškega dovoljenja, na vozilu pa je bila registracija, ki mu ne  pripada.  Voznik  je  odklonil  odrejen  preizkus za vožnjo pod vplivom prepovedanih drog. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Ob  17.13  je  32-letni  voznik  osebnega avtomobila v križišču v Sečovljah trčil  v  moped,  ki  ga  je  vozil  63-letnik.  Ta  se  je pri padcu lažje poškodoval. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Popoldan  smo  bili  obveščeni,  da  je  v  Pučah 78-letna voznica osebnega avtomobila  pri  dovozu do stanovanjske hiše trčila z osebnim avtomobilom v moped,  ki  ga  je peljala 13-letnica. Ta je padla in se lažje poškodovala. Povzročiteljici  sledi  hitri  postopek  in  predlog  za  izvedbo izrednega zdravstvenega pregleda.

17. 7.

Ob  3.20  so  na  Škofijah ustavili 30-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je alkotest pokazal 0,62 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog.

V  Kopru, na Ulici Vena Pilona, je nekdo ukradel moped, znamke Piaggio, tip zip 50, reg. št. KP3C-K6.

Ob  4.42  smo  bili obveščeni, da je nekdo pred lokalom v Portorožu zabodel fanta.  Policisti  in kriminalisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je 32-letni državljan   Makedonije   prišel  v  spor  z  dvema  državljanoma Nizozemske.  Pri  tem  je  eden  od  Nizozemcev (20-letnik) izvlekel nož in zabodel  državljana  Makedonije.  Po  prvih  podatkih  je lažje poškodovan, kriminalisti  pa  zbirajo  obvestila  v  zvezi  s kaznivim dejanjem poskusa uboja.

Okoli  7.45  se  je  v  Portorožu,  pri  naslovu Obala 28, zgodila prometna nesreča, pri kateri sta se hudo telesno poškodovali dve osebi. Z ogledom so policisti  ugotovili,  da  voznik  motornega kolesa na smernem vozišču brez označenih  prometnih  pasov  ni  vozil  po  desni  strani smernega vozišča, neznani   voznik   osebnega   avtomobila  znamke  Mercedes  Benz,  neznanih registrskih  označb,  črne  barve  pa  ni  ravnal  v skladu z omejitvami in prepovedmi,   izraženimi   s   prometno   signalizacijo.  Voznika  osebnega avtomobila  Mercedes  Benz,  neznanega  tipa  (dvosed,  kupe izvedbe), črne barve,  neznanih registrskih številk (možno, da gre za LJ ali CE registrsko območje),  ki  ga  je  vozil  moški, in morebitne očividce prometne nesreče pozivamo,  da  zaradi  razjasnitve okoliščin prometne nesreče pokličejo 113 ali na Policijsko postajo Piran, na št. (05) 617 16 00.

Ob  16.20  smo bili obveščeni, da je v Hrvatinih na cesti močno opit moški. Policisti  so  ga  izsledili  in  ugotovili, da gre za 38-letnika iz Novega mesta. Sledi mu plačilni nalog.

Ob  20.45  so  policisti  v  Bertokih  ustavili 50-letnega voznika osebnega avtomobila,  kateremu  je  alkotest  pokazal 0,64 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ob  23.27  so nas poklicali domačini iz Portoroža, ki so opazili, da jim je nekdo  vlomil v hišo, storilec pa je bil še vedno na kraju, vendar je zatem pobegnil. Po prvih ugotovitvah je ukradel 30 evrov iz denarnice, nekaj omar pa je bilo razmetanih. Nadaljuje se zbiranje obvestil.

Okoli  1.  ure ponoči smo prejeli klic, da je 25-letni državljan Avstrije v enem  od  lokalov  v  Portorožu  povzročal  težave.  Varnostniki so ga zato pospremili  iz lokala, tam pa je tujec zamahnil proti varnostniku, ki se je ubranil. Sledi ustrezen ukrep po pridobitvi vseh izjav.

18. 7.

Dopoldan  je  Kopru  gost  zapustil  lokal ne da bi plačal, kar je naročil. Natakar  ga  je na to opozoril, ta pa ga je udaril in mu grozil. Natakar je zatem  stekel  za njim, ga dohitel na Titovem trgu, kjer ga je podrl na tla in ga zadržal na kraju do prihoda policistov. Policisti so Pirančanu izdali plačilni  nalog,  zaradi  neplačanega  računa  pa  so  bili lastniki lokala napoteni na zasebno tožbo.

V  Kopru  je  v  enem od koprskih lokalov moški vrgel kozarec po terasi med druge  goste,  po  prihodu policistov na kraj pa jih je žalil. Kršitelju iz Pirana je bil izdan plačilni nalog.

Ob  14.40 smo bili obveščeni, da je na cesti Korte – Lucija padla kolesarka (mokro in spolzko cestišče). 69-letnica iz Škofje Loke je po prvih podatkih huje poškodovana.

19. 7.

Ob  2. uri ponoči smo prejeli prijavo o hrupu in glasni glasbi v Luciji. Po prihodu  policistov  na  kraj  se  je  37-letni  kršitelj  aktivno uprl, se razburjal, kričal, preklinjal, zatem pa odtrgal vrata omare in z njim mahal proti  policistom. Uporabljena so bila prisilna sredstva, odrejen strokovni pregled  in  pridržanje.  Sledi  mu  kazenska  ovadba (preprečitev uradnega dejanja) in plačilni nalog.

Ilegalne migracije

V  zadnjem  vikendu  od  petka 16. 7. 2021 od 6.00 do danes, 19. 7. 2021 do 6.00,  so  policisti  na  območju  PU  Koper  skupno  prijeli  33 ilegalnih migrantov.

Poleg  navedenih  ilegalnih  migracij  so  policisti  v  petek,  v Dragonji obravnavali  2  državljanki Nemčije in državljana Finske, ki so se izognili mejni  kontroli  in  državno  mejo  prestopili  z avtomobilom izven mejnega prehoda.  Policisti  so jih oglobili in na mejnem prehodu Dragonja, nato pa opravili mejno kontrolo.

Sorodni članki