Kronika: 16.07.2021

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 63 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 223 klicev. Obravnavali  so 5 prometnih nesreč z materialno škodo. Zasegli so 1 vozilo. S  področja  kriminalitete  so  obravnavali  7  tatvin.  1  kaznivo dejanje poškodovanja  tuje  stvari, nasilništvo, nasilje v družini in požar. Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti izvedli 2 intervenciji.

V  popoldanskih  urah so policisti obravnavali 4 tatvine na plažah. Neznani storilec  je  v  Žusterni  oškodovanki  iz  torbe  odtujil  denarnico in jo oškodoval za 60 evrov; na portoroški plaži je storilec državljanki Avstrije odtujil mobilni telefon iPhone, vreden 1.000 evrov; prav tako na portoroški plaži  je  neznani  storilec oškodovanki iz torbice odtujil mobilni telefon Samsung,  vreden  300  evrov;  v  San  Simonu pa je storilec oškodovanki iz torbice  odtujil denarnico in mobilni telefon ter jo s tem oškodoval za 150 evrov.

V  Piranu  so  policisti  ob  1.09  posredovali zaradi glasne glasbe, ki je prihajala iz zasebnega stanovanja. 19-letniku, ki je z glasnim predvajanjem glasbe motil počitek so policisti izdali plačilni nalog.

Ilegalne migracije

V  zadnjih  24ih  urah  so  policisti  na  območju  PU Koper obravnavali 69 ilegalnih migrantov. Postopki zoper tujce potekajo.

Sorodni članki