Kronika: 14.07.2021

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 58 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 205 klicev.

Obravnavali so 7 prometnih nesreč z materialno škodo, 1 z lažjimi telesnimi poškodbami  in 2 prometni nesreči s hudimi telesnimi poškodbami. S področja kriminalitete  so  našli ukradeno vozilo, obravnavali 5 tatvin in 1 kaznivo dejanje  poškodovanja  tuje  stvari. Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti izvedli 5 intervencij.

Preko  noči  je  neznani storilec iz plovila, ki je bilo privezano v marini Koper,  odtujil  solarni reflektor, vreden 600 evrov. Policisti so opravili ogled, sledi kazenska ovadba.

Ob  11.  uri  je  so  reševalci iz morja pri plaži Delfin v Izoli potegnili 85-letno  žensko,  državljanko Slovenije. Kljub oživljanju ji na kraju niso mogli  več  pomagati.  Zdravnik  je  ugotovil,  da ni šlo za utopitev ampak zastoj  srca.  Policisti  bodo  o ugotovitvah s poročilom obvestili državno tožilstvo.

V  Rižani  je  ob  12.37  prišlo  do  prometne  nesreče,  v katero sta bila udeležena  34-letni  voznik  osebnega  avtomobila  ter  45-letni kolesar in njegova  43-letna  sopotnica,  vsi  slovenski  državljani.  Policisti  so z ogledom  kraja  nesreče ugotovili, da je voznik avtomobila izsilil prednost kolesarju,  zato  je  ta  trčil  v  vozilo  in  skupaj s sopotnico padel po cestišču.  Kolesar  se  je hudo telesno poškodoval, njegova sopotnica pa je utrpela lahko telesno poškodbo. Zoper voznika osebnega avtomobila bo podana kazenska ovadba.

Na Šmarski cesti so policisti našli kolo z motorjem znamke Sym Orbit, ki je bil  4.  7. 2021 prijavljen kot ukraden. Po opravljenem ogledu so policisti skuter vrnili 50-letnemu oškodovancu. Zoper storilca tatvine sledi kazenska ovadba.

Ob  19.22  je  na  Ankaranski  cesti v Kopru prišlo do prometne nesreče pri kateri   se   je  lažje  poškodoval  15-letni  voznik  kolesa  z  motorjem. Ugotovljeno  je  bilo,  da  je  49-letni  voznik  osebnega  avtomobila, pri zavijanju  desno,  trčil v skuterista, ki je zato padel po tleh in se lažje poškodoval. Vozniku osebnega avtomobila so policisti izdali plačilni nalog.

Izolski  policisti  so  ob  20.21 posredovali v enem od gostinskih lokalov, kjer  je javni red in mir kršil vinjen 44-letni moški, državljan Slovenije. Ker  se  moški  ni umiril niti na zakonite ukaze policistov, da s kršitvijo preneha,  so  le-ti  zoper njega uporabili prisilna sredstva in mu odredili pridržanje.  Moškemu  so  policisti izdali plačilni nalog (7/1, 7/2 in 22/1 ZJRM-1),  zoper natakarja in odgovorno osebo gostinskega obrata pa sledi še hitri  postopek  zaradi kršitve določil Zakona o omejevanju porabe alkohola (16/1-3 ZOPA).

Ob  21.10  je  v Portorožu prišlo do prometne nesreče z udeležbo motorista. Policisti  so  ugotovili, da je 42-letni voznik osebnega avtomobila, zaradi nepravilnega  premika  trčil v motorno kolo, ki ga je vozil 54-letni moški, državljan Slovenije. Motorist je bil odpeljan na nadaljnje zdravljenje v SB Izola.  Ko  bodo  znane  točne  poškodbe  motorista, bodo policisti izvedli ustrezen ukrep.

Ilegalne migracije

V  zadnjih  24ih  urah  so  policisti  na  območju  PU Koper obravnavali 24 ilegalnih  migrantov.  Postopki zoper tujce potekajo.

Sorodni članki