Kronika: 07.07.2021

Policisti  Policijske  uprave Koper so v zadnjih 24-ih urah intervenirali v 58-ih  primerih  in  na številko 113 prejeli 184 klicev. Obravnavali so dve prometni  nesreči  v  katerih sta bili dve osebi lažje telesno poškodovani, sedem  prometnih  nesreč  v  katerih  je nastala premoženjska škoda, zaradi vožnje  brez  veljavnega  vozniškega dovoljenja pa so zasegli tri vozila. S področja  kriminalitete so obravnavali štiri tatvine in eno kaznivo dejanje povzročitve  lahke telesne poškodbe. Zaradi kršitve javnega reda in miru so policisti posredovali devetkrat.

V Kopru je bilo iz kleti odtujeno cestno kolo znamke Trek Domano bele barve. 55-letni lastnik ima za 2.000 eur škode.

V Luciji je nekdo iz denarnice, ki se je nahajala v odklenjenem osebnem avtomobilu ukradel 500 eur gotovine, denarnico pa vrnil nazaj v vozilo.

V Luciji je bil ustavljen 21-letni voznik skuterja, za katerega so policisti ugotovili, da nima vozniškega dovoljenja. Policisti so skuter zasegli, za voznika pa bo napisan obdolžilni predlog.

V Kopru so policisti ustavili 44-letnika s skuterjem, za katerega so ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Skuter so mu zasegli, zoper njega pa bo napisan obdolžilni predlog.

V Portorožu ustavljen 52-letni voznik motornega kolesa, za katerega so policisti ugotovili, da ne poseduje vozniškega dovoljenja. Motorno kolo so mu zasegli, zoper njega pa bo napisan obdolžilni predlog.

Policisti so obravnavali dve prometni nesreči v katerih sta bili dve osebi lažje telesno poškodovani:
– 71-letna voznica osebnega avtomobila je zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča v naselju Sv. Peter trčila v drevo. Zoper njo bo uveden hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku

– v Luciji 68-letni drž. Slovaške s kolesom trčil v obcestno svetilko na pločniku in padel. Kolesar je bil odpeljan v bolnico Izola, alkotest pa mu je pokazal 0,63 mg/l alkohola. Policisti so ga oglobili.

Ilegalne migracije

Na  območju  PU  Koper  so policisti v zadnjih 24-ih urah obravnavali deset oseb,  ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Vsi tujci so še  v  postopku  obravnave  in bodo predvidoma tekom dneva vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

Sorodni članki