Kronika: 05.07.2021

Policisti  Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 191 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 769 klicev.

Obravnavali  so  23  prometnih  nesreč  z  materialno  škodo,  4  z lažjimi telesnimi  poškodbami  in 1 prometno nesrečo, pri kateri se je 1 oseba huje telesno  poškodovala.  Zasegli  so  2  vozili.  S področja kriminalitete so obravnavali  10 tatvin, 3 poškodovanja tuje stvari, vlom, nasilje v družini ter  2  kaznivi  dejanji  grožnje.  Zaradi  kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali v 24ih primerih, od tega 9-krat v zasebnem prostoru in 15-krat na javnem kraju.

Petek, 2. 7. 2021

Neznani  storilec  je okoli 5. ure prišel do stanovanja v Žusterni, kjer je odstranil  komarnik  in  vstopil v notranjost stanovanja. Pri tem je zbudil oškodovanko, ki je storilca prepodila. Policisti so z ogledom ugotovili, da je  neznanec  iz notranjosti stanovanja ukradel dvoje sončnih očal in s tem lastnico oškodoval za 70 evrov. Zoper storilca bo podana kazenska ovadba.

Preko noči je neznani storilec v avtokampu Lucija, iz šotora ukradel torbo, v kateri je imela 19-letna Šoštanjčanka oblačila, ročno uro in denar. Škode je za 500 evrov. Sledi kazenska ovadba.

Ob 22.32 so v Seči zaradi kršitve javnega reda in miru posredovali piranski policisti.  Zaradi  predvajanja  glasne  glasbe  so  60-letni ženski izdali plačilni  nalog, prav tako pa še zbirajo obvestila tudi o storilcu, ki je v sosednjo stanovanjsko hišo vrgel kamen in s tem poškodoval okno.

Sobota, 3. 7. 2021

Ob  0.06  je pred Simonovim zalivom v Izoli prišlo do požara na plovilu. Na kraju  so  posredovali  policisti Postaje pomorske policije Koper, ki je iz morja  rešili 71-letnega moškega, ki je v morje skočil iz gorečega plovila. Policisti  so  ugotovili,  da  je bila poleg moškega na plovilu še 54-letna ženska,  ki  je sama, nepoškodovana priplavala do obale. Moški, ki je sicer solastnik  plovila,  je  bil  pri  požaru  telesno  poškodovan  in bil zato odpeljan  na  nadaljnje  zdravljenje  v  SB  Izola, njegovo življenje pa ni ogroženo.  Po  prvih  ugotovitvah  je  do  požara  na plovilu prišlo zaradi tehnične   napake,  točen  vzrok  pa  po  znan  po  opravljenih  preiskavah zavarovanih  sledi.  O  ugotovitvah  kriminalistične preiskave bo obveščeno državno tožilstvo.

Ob  00.26 so policisti posredovali zaradi glasne glasbe na Dolinski cesti v Kopru.  47-letni  kršiteljici  so  policisti  izdali  plačilni  nalog  (8/2 ZJRM-1).  V  postopek  se  je  nato  vmešal 51-letni moški, ki je kričal na policiste  in  jih žalil. Ker se moški kljub zakonitim ukazom policistov ni umiril,  so  le-ti zoper njega uporabili prisilna sredstva. Tudi moškemu je bil izdan plačilni nalog (22/1 ZJRM-1).

Ob  3.57  je  na  Tomšičevi  ulici  v  Kopru  prišlo  do prometne nesreče s samoudeležbo.   Policisti  so  ugotovili,  da  je  30-letni  moški,  zaradi neprilagojene hitrosti in vožnje pod vplivom alkohola trčil v zid. Alkotest je  moškemu  pokazal  rezultat  0,62  mg/l, zato mu je bilo začasno odvzeto vozniško, sledi še obdolžilni predlog.

V  Debelem  rtiču  je  tekom  dneva  neznani  storilec ukradel motorno kolo Aprilia  Leonardo  300,  modre  barve,  reg. št. CY 31058 (I) in državljana Italije s tem oškodoval za 1.000 evrov. Sledi kazenska ovadba.

Ob  15.29  je v na Ankaranski cesti v Kopru prišlo do prometne nesreče, pri kateri  se  je  hudo  telesno  poškodovala  16-letna kolesarka, državljanka Španije.  Policisti  so  z ogledom prometne nesreče ugotovili, da je zaradi neupoštevanja  desnega pravila, 58-letni mopedist trčil v bok kolesarke, ki je   zaradi   tega  padla  po  tleh  in  se  poškodovala  po  glavi.  Zoper povzročitelja sledi kazenska ovadba (323/1 KZ-1).

Izolski   policisti  so  ob  21.15  ustavili  53-letnega  voznika  osebnega avtomobila, ki je vozil pod vplivom alkohola. Alkotest mu je namreč pokazal rezultat 0,86 mg/l. Vozniku so policisti prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno  odvzeli  vozniško  dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

Nedelja, 4. 7. 2021

Ob 0.15 je 73-letna voznica osebnega avtomobila, zaradi utrujenosti zaspala za  volanom  in  v  predoru  Kastelec (smer Koper), trčila v odstavno nišo. Zaradi  obravnave prometne nesreče je bil predor in s tem tudi avtocesta A1 zaprta do 2.15, promet pa je bil ta čas preusmerjen na vzporedno regionalno cesto.  Voznici,  ki  se  je  pri  nesreči  lažje  telesno  poškodovala, so policisti izdali plačilni nalog.

Ob  2.46  so  piranski  policisti  zaradi  pretepa  posredovali  v  enem od gostinskih  lokalov.  Z  zbiranjem  obvestil  je  bilo  ugotovljeno,  da je zaenkrat  še  neznani storilec v predel obraza udaril 23-letnika. Policisti točne  okoliščine pretepa še ugotavljajo, po izsleditvi osumljenca pa sledi ustrezen ukrep.

Tekom  večera  in  noči  so  koprski, izolski, piranski in ilirskobistriški policisti  posredovali  zaradi več klicev o glasni glasbi. Petim kršiteljem so bili zaradi kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda in miru izdani plačilni nalogi (8/2 ZJRM-1), še trije pa so bili zgolj opozorjeni.

Ponoči  je  neznani storilec v Koštaboni ukradel kolo z motorjem Sym Orbit, rjave  barve,  KP  0Z-D5,  v katerem je oškodovanec hranil tudi denarnico z osebnimi  dokumenti. Denarnica z dokumenti je bila kasneje najdena v Pučah. Škode je za 1.100 evrov, sledi kazenska ovadba.

Patrulja  pomorske  policije  je  ob  11.19  pred  Portorožem  naletela  na slovensko  plovilo z okvaro motorja, na katerem je bil lastnik. Jadrnico so zaradi obstoja nevarnosti trka ob obalo odvlekli v matični pristan v Piran. Škoda ni nastala.

Koprski  policisti  so  ob 20.43 posredovali zaradi kršitve javnega reda in miru  v zasebnem stanovanju v Kopru. Ker moški s kršitvijo ni prenehal niti po  prihodu policistov, so le-ti zoper njega uporabili prisilna sredstva in  mu odredili pridržanje. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Ob  23.22 je na mejni prehod Sečovlje pripeljal 32-letni moški, ki je vozil osebni  avtomobil  brez  vozniškega  dovoljenja.  Policisti  so  mu  vozilo zasegli, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog.

Ponedeljek, 5. 7. 2021

Ob  0.17  so  piranski policisti posredovali v enem od gostinskih lokalov v Piranu.  Zaradi  glasne  glasbe  so  natakarju  izdali  plačilni nalog (8/2 ZJRM-1).

Ilegalne migracije

Na območju Policijske uprave Koper smo od petka 2. 7. 2021 do ponedeljka 5. 7. 2021 do 06.00, obravnavali 95 ilegalnih prebežnikov.

V  ponedeljek do 6.00 so policisti skupno prijeli 23 ilegalnih prebežnikov, in  sicer  pri  Movražu,  kjer  je bilo prijetih 5 državljanov Palestine, 6 državljanov  Iraka in 12 državljanov Kuvajta. Vsi so zaprosili za azil zato bodo nameščeni v azilni dom v Ljubljano.

Sorodni članki