Kronika: 02.07.2021

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 68 nujnih  primerih  in na številko 113 prejeli skupno 241 klicev. Obravnavali so  6  prometnih  nesreč  z materialno škodo. Zasegli so 1 predelano kolo z motorjem  S  področja  kriminalitete so obravnavali 3 tatvine, poskus vloma ter  3  kazniva  dejanja  grožnje.  Zaradi  kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali v 4 primerih.

Preko  noči je na Fornačah neznani storilec vlomil v gostinski lokal vendar iz  njega  ni  ukradel  ničesar.  Zaradi poskusa storitve kaznivega dejanja velike tatvine bodo policisti storilca kazensko ovadili.

V  avtokampu  Adria Ankaran je neznani storilec nemškim državljanom ukradel dve električni kolesi. Škode je za 5.000 evrov. Sledi kazenska ovadba.

Ob  15.42  so  policisti  posredovali  pred eno od trgovin v Izoli, kjer je 55-letni  moški  kričal  in  grozil trgovki in s tem storil kaznivo dejanje grožnje. Moškega bodo policisti kazensko ovadili.

Koprski  policisti  so  ob 21.02 posredovali zaradi kršitve javnega reda in miru. Na kraju so ugotovili, da se je 26-letni moški prepiral z več osebami in  jih pozival k pretepu, dva oškodovanca, ki sta hotela kršitelja umiriti pa  je  udaril  v  predel  obraza.  Ker  se  moški,  kljub zakonitim ukazom policistov  ni  umiril,  so  zoper  njega uporabili prisilna sredstva in mu odredili  pridržanje.  Zaradi kršitve določil Zakona o varstvu javnega reda in miru so mu izdali tudi plačilni nalog (6/1, 6/2 in 22/1 ZJRM-1).

Ob polnoči so imeli piranski policisti v postopku 30-letnega moškega, ki je imel  v  posesti manjšo količino prepovedanih drog. Zoper osebo sledi hitri postopek z odločbo.

Ilegalne migracije

V  zadnjih 24ih urah so policisti na območju PU Koper skupno obravnavali 24 ilegalnih migrantov.

Sorodni članki