Kronika: 01.07.2021

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 60 nujnih  primerih  in na številko 113 prejeli skupno 238 klicev. Obravnavali so  8  prometnih  nesreč  z  materialno  škodo. S področja kriminalitete so obravnavali  5  tatvin  in  1  kaznivo  dejanje  ponarejanja listin. Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali v 3 primerih.

Ob  13.51  uri so policisti v enem od podjetij na območju Kopra obravnavali tatvino. Z zbranimi obvestili in ogledom je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec  v zadnjem mesecu dni, iz skladiščnih prostorov podjetja odtujil 2 dirkalna  gokarta znamke Biskart, črne barve in s tem podjetje oškodoval za 5.040 evrov. Sledi kazenska ovadba.

V  avtokampu  Adria  Ankaran je neznani storilec med 14. in 18. uro ukradel motorno  kolo Piaggio Zip 125, črne barve, v katerem je imel oškodovanec še osebne  dokumente  in  mobilni  telefon. Škode je za 3.500 evrov. Policisti bodo storilca kazensko ovadili.

Na  mejnem prehodu Dragonja so policisti pri 19-letni državljanki Slovenije našli  in  ji zasegli ponarejeno zdravniško potrdilo o prebolelosti bolezni Covid-19. Sledi kazenska ovadba.

Ob  22.41  sta se v Kozlovičih sprla soseda, pri čemer bodo policisti zoper 77-letno  žensko,  zaradi  kršitve določil Zakona o varstvu javnega reda in miru, uvedli hitri postopek z odločbo.

Ilegalne migracije

V zadnjih 24ih urah so policisti na območju PU Koper skupno obravnavali 112 ilegalnih migrantov.

Sorodni članki