Kronika: 24.06.2021

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 65 nujnih  primerih  in na številko 113 prejeli skupno 214 klicev. Obravnavali so  7  prometnih  nesreč  z  materialno  škodo  in  1  z  lažjimi telesnimi poškodbami.  S  področja  kriminalitete  so  obravnavali  7  tatvin, vlom v stanovanje,  kaznivo  dejanje  grožnje  in  odkrili ukradeno vozilo. Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti izvedli 7 intervencij.

V  bližini  mejnega  prehoda  Sočerga so policisti odkrili zapuščeno osebno vozilo  znamke  VW Polo, z nameščenimi hrvaškimi registrskimi tablicami, za katerega so s preverjanjem ugotovili, da je bil v zadnjih 2 dneh ukraden na območju  Buzeta. Policisti so opravili ogled, sledi kazenska ovadba. Vozilo je bilo po postopku vrnjeno hrvaški oškodovanki.

Preko  dneva je neznani storilec skozi balkonsko okno vlomil v stanovanje v Luciji  in  iz  notranjosti  odtujil  vrednejše predmete. Škode je za 4.300 evrov. Policisti o kaznivem dejanju še zbirajo obvestila, zoper storilca pa bodo na Okrožno državno tožilstvo v Kopru podali kazensko ovadbo.

Ob  16.21  je  na  cesti Strunjan – Belvedere prišlo do prometne nesreče, v katero sta bila udeležena voznica osebnega vozila in motorist. Policisti so z  ogledom  prometne  nesreče  ugotovili,  da  je  motorist, zaradi močnega zaviranja  padel po tleh in nato trčil še v stoječe vozilo, ki ga je vozila 45-letna  voznica.  Oba,  tako motorist kot voznica avtomobila, sta ste pri nesreči  lažje telesno poškodovala. Povzročitelju, 51-letnemu motoristu, so policisti izdali plačilni nalog.

Zaradi  nedostojnega vedenja na javnem kraju so v eni od trgovin v Kopru ob 18.37  posredovali  koprski  policisti.  Ker  33-letni  moški  na  kraju in upošteval  zakonitih  ukazov policistov in jih pri tem tudi žalil, so zoper njega uporabili prisilna sredstva in mu odredili pridržanje. Moškemu je bil izdan plačilni nalog.

Ob  polnoči  so  policisti  posredovali v Ankaranu, kjer je 30-letna ženska kršila  javni  red  in  mir.  Ker se kršiteljica ni umirila niti po prihodu policistov  na  kraj  je  bilo zoper njo odrejeno pridržanje. Ženski je bil zaradi kršitve ZJRM-1 izdan plačilni nalog.

Malo  pred  2.  uro  zjutraj je neznan moški, skozi priprta vrata vstopil v stanovanjsko  hišo  in od tam ukradel torbico. Ker ga je prijaviteljica pri tem  zalotila  je pobegnil neznano kam, škode je za 200 evrov. Policisti za storilcem še poizvedujejo. Sledi kazenska ovadba.

Ilegalne migracije

Policisti  so  na  območju  Policijske  uprave  Koper  v  zadnjih 24ih urah obravnavali  5  ilegalnih  migrantov (vsi državljani Pakistana). Po postopkih bodo osebe vrnjene hrvaškim varnostnim organom.

Sorodni članki