Kronika: 21.06.2021

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24-ih urah intervenirali v 53-ih primerih in na številko 113 prejeli 214 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče v kateri so bile tri osebe lažje telesno poškodovane, osem prometnih nesreč v katerih je nastala premoženjska škoda, zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja pa so zasegli dve vozili. S področja kriminalitete so obravnavali kaznivo dejanje Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države, tri tatvine in dve poškodovanji tuje stvari. Zaradi kršitve javnega reda in miru so policisti posredovali trikrat.

Operativno komunikacijski center PU Koper je bil ob 08.47 uri obveščen o pogrešanju 84 letnega občana doma iz Ljubljane. Ob 16.22 uri je na Operativno komunikacijski center poklicala občanka, ki je pogrešanega opazila v Izoli pri tržnici, kjer so ga po nekaj minutah našli policisti. Policisti so ugotovili, da moški ni bil žrtev kaznivega dejanja ali prekrška in je bil predan v oskrbo svojcem.

Na MP Dragonja je 38-letna ženska iz Ljubljane kot olajšavo glede izvajanja ukrepov za zajezitev širjenja nalezljivih bolezni COVID-19 pri prehajanju državne meje, zase in za mladoletnega sina uporabila dva zdravniška izvida o prebolelosti Covid-19. Policisti so ugotovili, da sta oba izvida ponarejena in bodo zoper njo napisali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje ponarejanje listin.

V okolici Škofij je bil ustavljen 45-letni voznik neregistriranega mopeda, ki ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu policisti vozilo zasegli. Zoper njega bo napisan obdolžilni predlog.

Ponoči so policisti v Izoli ustavili 67-letnega voznika osebnega avtomobila, drž. Avstrije, kateremu so odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,88 mg/l alkohola. Zoper voznika je bilo odrejeno pridržanje, odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje in bo danes tekom dneva priveden k sodnici.

Na MP Dragonja so policisti na izstopu 25-letnemu drž. Avstrije našli in zasegli manjšo količino prepovedane droge konoplje. Zoper tujca je bil uveden hitri postopek z izdajo odločbe v prekršku. Na MP Sočerga so policisti na izstopu 23-letnemu drž. Belgije našli in zasegli manjšo količino prepovedane droge konoplje. Zoper tujca je bil uveden hitri postopek z izdajo odločbe v prekršku. V Kopru so policisti 45-letniku zasegli 10 tablet Flormidal. Zoper njega bo uveden hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

Ilegalne migracije
Na  območju  PU  Koper  so  policisti  v zadnjih 24-ih urah obravnavali dve osebi,  ki  sta nedovoljeno prestopile državno mejo med RH in RS. Oba bosta
tekom dneva vrnjena hrvaškim varnostnim organom.

Sorodni članki