Kronika: 15.06.2021

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24-ih urah intervenirali v 58-ih primerih in na številko 113 prejeli 238 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče v katerih so bile tri osebe lažje telesno poškodovane, tri prometne nesreče v katerih je nastala premoženjska škoda, zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja pa so zasegli eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali dva vloma, štiri tatvine, eno poškodovanje tuje stvari in zatajitve. Zaradi kršitve javnega reda in miru so policisti posredovali trikrat, pri tem pa pridržali eno osebo.

V Izoli je neznanec poskušal vlomiti v poslovne prostore. Storilec je od dejanja odstopil.

V okolici Kopra je bilo tekom noči vlomljeno v stanovanjsko hišo. Storilec je v hiši izvršil tatvino kontaktnega ključa osebnega avtomobila in prostore hiše zapustil. V nadaljevanju je na parkirišču pred stanovanjsko hišo pristopil do omenjenega vozila znamke Audi A8 reg. številk KP K4-844 srebrne barve, letnik 2000 in ga odtujil. Lastniku je povzročil za približno 3.000 eur škode.

V Kopru je nekdo iz pisarne ukradel denarnico z gotovino in dokumenti. Zaposlena ima za 200 eur škode.

Na območju poslovnega kompleksa Ogrlica je neznanec našel denarnico, ki jo je izgubila občanka doma iz Ljubljane. Neznanec si je denarnico protipravno prilastil in v nadaljevanju na bankomatu v Kopru poskušal dvakrat neuspešno opraviti dvig gotovine v višini 150 EUR.

Na mejnem prehodu Sočerga so policisti na izstopu iz države 20 in 22-letnima državljanoma Avstrije zasegli manjšo količino prepovedane droge konoplje. Zoper oba je bil uveden hitri postopek z izdajo odločbe.

Ob 17.26 se je v Dekanih v krožišču za Bivje pripetila prometna nesreča v kateri je bila ena oseba lažje telesno poškodovana. Policisti so ugotovili, da je 35-letni voznik motornega kolesa trčil v prometni znak in padel po tleh. Policisti so zanj odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,72 mg/l alkohola. Ker se z rezultatom ni strinjal, je bil zanj odrejen strokovni pregled, ki je bil opravljen v bolnici Izola. Zoper njega bodo policisti napisali obdolžilni predlog na sodišče.

Ob 20.25 se je Markovcu pri semaforiziranem križišču pripetila prometna nesreča v kateri sta bila udeležena otrok s skirojem, ki je prečkal prehod za pešce in voznik osebnega avtomobila, ki je iz Ceste na Markovec zavil na Ulico Vena Pilona, pri tem pa zapeljal na skiro. Otrok je odskočil in pri tem padel po vozišču. Voznik se je po nesreči ustavil ter otroka vprašal, če je vse v redu, nakar je odpeljal s kraja. Policisti voznika pozivajo, dase zar adi razjasnitve okoliščin nesreče javi na PP Koper.

Zvečer  so  policisti  posredovali  v  okolici  Kopra, kjer je 35-letnik na dvorišču s palico poškodoval osebni avtomobil bivše partnerke, prav tako je nanjo  kričal  in  ji  grozil.  Ker  kljub ukazom policistov s kršitvijo ni prenehal,  so  ga  pridržali  po  109/2  čl.  ZP,  bodo zoper njega pa bodo napisali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari, izdan mu je bil tudi plačilni nalog zaradi kršitve javnega reda in miru

Ilegalne migracije

Na  območju PU Koper so policisti v zadnjih 24-ih urah obravnavali 20 oseb, ki  so nedovoljeno prestopile državno mejo med RH in RS. Večina postopkov s tujci  še  poteka in bodo v nadaljevanju, predvidoma danes vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

 

Sorodni članki