Kronika: 09.06.2021

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 62 nujnih  primerih  in na številko 113 prejeli skupno 152 klicev. Obravnavali so  12  prometnih  nesreč  z  materialno  škodo  in 1 z lažjimi poškodbami, zasegli  so  1  vozilo.  S  področja kriminalitete so obravnavali 7 tatvin, zaradi kršitev javnega reda je bilo 5 intervencij.

V  Kopru  je  nekdo  ukradel  moško  kolo  Kilimanjaro, modro-bele barve, z nameščenim otroškim sedežem.

Na  mejnem  prehodu Dragonja so policisti obravnavali moškega in žensko, ki sta pri vstopu v Slovenijo pokazala ponarejene kartončke o cepljenju. Sledi jima kazenska ovadba.

Pri  Kozini  se  je 46-letna voznica zaradi napačne strani vožnje z osebnim avtomobilom  prevrnila  na  streho.  Odpeljali  so  jo v SB Izola, sledi ji plačilni nalog.

V  Kopru  je  nekdo  iz  vozila  z  odprtim oknom odtujil torbico s ključi, dokumenti in bančno kartico, s katero je takoj opravil tudi dva nakupa.

Ob  15.47 smo prejeli prijavo o tatvini artiklov iz ene od trgovin v Izoli. Trije  storilci  so  vstopili v trgovino in zaposlenima kazali znake, da so gluhonemi.  S  tem so ju tako zavedli, da so iz trgovine odtujili približno 50  –  60  kosov  oblačil.  Materialna  škoda  znaša približno 5.000 evrov. Obravnava  se  kaznivo  dejanje  velike  tatvine na posebno predrzen način. Policisti intenzivno zbirajo obvestila.

V   Portorožu   so   ustavili   54-letnega   Pirančana.   Odrejen  preizkus alkoholiziranosti  je  pokazal  rezultat 0.19 mg/l, zatem je bil odrejen še postopek  za  prepoznavo  znakov,  ki  so  posledica  prepovedanih  drog. V postopku  je  bilo ugotovljeno, da je voznik pozitiven na opiate in kokain. Strokovni pregled je opravil. Sledi mu odolžilni predlog.

Ob  3.45  so v Izoli odredili preizkus alkoholiziranosti 47-letnemu vozniku osebnega  avtomobila,  pokazal je rezultat 0,71 mg alkohola na l izdihanega zraka. Sledi mu odolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Policisti   so  na  območju  Policijske  uprave  Koper  v  zadnjem  vikendu obravnavali  8  ilegalnih  migrantov.

Sorodni članki