Piranski policisti kazensko ovadili domačina za več kaznvih dejanj

Policisti PP Piran so od novembra 2020 pa vse do konca maja obravnavali več vlomov,  predvsem v hotele, ki v času epidemije niso obratovali, prodajalno s kolesi in tudi v stanovanjske hiše.

Z  zbiranji  obvestil  in  dokazov  so  uspeli  ugotoviti, da je za najmanj dvanajst  tovrstnih  kaznivih  dejanj utemeljeno osumljen 47-letni domačin, storilec tovrstnih kaznivih dejanj že v preteklosti. Po zadnjih dveh vlomih v  stanovanjski hiši v Piranu konec maja, mu je bila 2. junija 2021 odvzeta prostost.  Priveden  je  bil  na Okrožno sodišče v Kopru na zaslišanje pred preiskovalnega sodnika, ki je po zaslišanju zanj odredil pripor.

Pred  vrati  je turistična sezona. Kot vsako leto se z večjim obiskom naših krajev  poveča  tudi  število  kaznivih  dejanj,  predvsem  premoženjskih. Zato na Policiji svetujejo samozaščitno ravnanje, s katerim lahko preprečimo veliko škode. Več   konkretnih   nasvetov   lahko   najdete   na  spletni  strani: https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/varnost-osebnega-premoenja.

Sorodni članki