Kronika: 24.05.2021

Policisti  Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 172 nujnih  primerih  in na številko 113 prejeli skupno 454 klicev. Obravnavali so  33  prometnih  nesreč  z  materialno  škodo  in 3 z lažjimi poškodbami, zasegli  so  7 vozil. S področja kriminalitete so obravnavali 7 tatvin in 5 vlomov,  2  poškodovanji tuje stvari, 1 ponarejanje listin in 1 rop. Zaradi kršitev javnega reda je bilo 37 intervencij.

21. 5.

V  Piranu  je  nekdo  vlomil v stanovanje, iz katerega je odnesel dva zlata prstana,   športne   copate   in   zdravniške   recepte.  Policisti  zadevo preiskujejo.

Popoldan sta v Luciji redarja pisala kazni zaradi napačno parkiranih vozil. To je opazil 43-letni moški iz lokala, ki je redarja pričel zmerjati, zatem pa  ga  je fizično napadel. Po prvih podatkih ga je redar  najprej odrinil, moški  ga  je  ponovno napadel, takrat pa ga je 35-letni redar udaril in ga lažje  poškodoval.  43-letnik  je nato naprej grozil. Policisti bodo za oba podali  kazensko  ovadbo,  in  sicer  enemu  za  povzročitev  lahke telesne poškodbe, drugemu pa za grožnje.

Koprski  policisti  so  15-letniku  zasegli  skuter,  ker preseda dovoljeno konstrukcijsko hitrost. Sledi obdolžilni predlog.

Ob  15.58  se  je  sprožilo  panik  stikalo v eni od prodajaln v Semedeli v Kopru.  Varnostnik  je  povedal, da je do blagajne prišel moški, zagrozil z nožem  in  zahteval  denar,  ki  mu  ga  je  zaposlena  tudi dala. Zatem je pobegnil.  Moški  je  bil visok 180 cm, suhe postave, oblečen je bil v črno jopo  s  kapuco, črne hlače in črno kapo, obut pa v športne copate z belimi črtami ob strani. Imel je črno masko. Storilca policisti še iščejo.

V  Portorožu  so policisti ustavili 46-letnega voznika osebnega avtomobila, ki  mu  je  poteklo  vozniško  dovoljenje.  Vozilo  so  mu  zasegli,  sledi obdolžilni predlog.

V  Izoli  pa  so  ustavili 33-letnega voznika osebnega avtomobila, ki so mu prav  tako  zasegli  vozilo, saj ima veljaven ukrep prepovedi vožnje. Sledi obdolžilni predlog.

V  Ankaranu je nekdo s stojnice s sadjem ukradel torbico, v kateri je imela ženska osebne dokumente, knjigo in gotovino.

Ob  20.  uri so v Bertokih ustavili 69-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu  je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,62 mg/l, vozil pa je tudi brez vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Ob   23.  uri  pa  so  v  Bertokih  ustavili  32-letnega  voznika  osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,77 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog.

22. 5.

V  Kopru  so  policisti  ob  4.  uri  ustavili  24-letnega voznika osebnega avtomobila,  državljana  Makedonije, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,61 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog.

V  Sečovljah  je  nekdo s parcele ukradel približno štirideset mladih sadik trte. S tem je oškodoval lastnika za približno 400 evrov.

Ob  11.  uri  smo  prejeli klic občanke, ki je povedala, da sta v Kopru dva fanta,  ki  pobirata  prispevke za invalide in sta nesramna. S kraja sta se odpeljala  s  črnim  osebnim  avtomobilom,  tujih registracij. OKC je o tem obvestil  patrulje.  Policisti  so podobno vozilo pazili na avtocesti in ga ustavili  v  Postojni. Moškima (23- in 26-letnima državljanoma Romunije) so izdali plačilni nalog za nasilno beračenje.

V Luciji je nekdo ukradel starejše žensko kolo, znamke Luma, rdeče barve, s črno košaro. Parkirano je bilo v kampu.

Ob  16.30  nas je poklical gost kampa v Luciji, ker ga je zmotilo popivanje in  kričanje  skupine v kampu. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da  so štiri osebe popivale na parceli, eden od njih pa je pričel pretepati partnerko  in  jo  večkrat udaril ter jo poškodoval. 49-letniku sledi kazen zaradi kršitev zakona o javnem redu in miru.

Popoldan  je  v  enem  od  koprskih lokalov razgrajala stranka, ker ji niso hoteli  postreči  alkohola,  saj  je  bila  vinjena.  36-letnica je pričela zmerjati  in  žaliti  lastnika lokala, iz jeze je prevrnila moped in odšla. Policisti  so  jo  izsledili  in  ji  odredili  pridržanje. Ker se ni mogla umiriti,   je   bil   poklican  zdravnik,  nazadnje  ji  je  bila  odrejena hospitalizacija.

V  Dragonji so zasegli osebni avto 26-letnemu vozniku iz Ljubljane, ker ima veljaven   ukrep   prenehanja   veljavnosti  vozniškega  dovoljenja.  Sledi obdolžilni predlog.

V Hrvatinih je nekdo vlomil v hišo. Domačin je zaslišal ropot, ko se stopil do  vrat,  je  zagledal  neznanca  z  masko in kapuco na glavi. Ta je takoj pobegnil.

Ob  23.18  nas  je  poklical  obiskovalec  kampa v Luciji in povedal, da jim neznan  moški  grozi.  Policisti  so  na kraju ugotovili, da je goste kampa nadlegoval  55-letni  moški,  vidno pod vplivom alkohola. Sledi mu plačilni nalog.

Ob 23.40 so v Luciji ustavili 56-letnega voznika motornega kolesa, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 1,0 mg/l. Sledi obdolžilni predlog po 105/5-4 ZPrCP

23. 5.

Ob 10. uri je v Jagodju (Izola) 39-letni voznik osebnega avtomobila opravil hitri  test  na mamila, ki je bil pozitiven na kokain. Strokovni pregled je odklonil. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Ob  15.20  so  policisti  na  avtocesti  (Kačiški  klanec)  ugotovili hujšo prekoračitev  hitrosti.  Voznik  osebnega avtomobila je vozil kar 204 km/h. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Ob  17.44  je  zagorelo v stanovanju bloka na Cesti na Markovec v Kopru. Po prvih   podatkih   je   zagorela   zmrzovalna  skrinja  na  balkonu.  Hujše poškodovanih  ni,  požar  pa  je  bil hitro omejen in pogašen. S požarom je nastala škoda na balkonu, kjer so pogorela 3 kolesa in samohodna kosilnica, delno  je  pogorela  dnevna  soba. Skupna materialna škoda na stanovanjskem bloku  je  po  prvih  ocenah  med  20  in  30  tisoč  evrov. Tuja krivda je izključena.

Ob  23.50  so  policisti  v  Kopru  ustavili  22-letnega  voznika  osebnega avtomobila,  ki  ne  poseduje  vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

24. 5.

Nekaj  minut  čez  polnoč  so  v Luciji ustavili 46-letnega voznika mopeda. Vozil   je   od  Lucije  proti  Sečovljam,  pri  vožnji  pa  ni  uporabljal motoristične  čelade.  Odrejen  mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal  rezultat  0,85  mg/l.  Odvzeto  mu  je bilo vozniško dovoljenje in odrejeno  pridržanje.  Sledi plačilni nalog (po 34/5/1 ZPrCP) in obdolžilni predlog (po 105/5-4 ZPrCP).

Ilegalne migracije
Policisti   so  na  območju  Policijske  uprave  Koper  v  zadnjem  vikendu obravnavali 32 ilegalnih migrantov.

Sorodni članki