Na Sončnem nabrežju kmalu več prostora za pešce

Eden od ukrepov za vzpostavitev kakovostnega javnega prostora v središču mesta je začasna preureditev dela Sončnega nabrežja v območje, namenjeno pešcem. V obdobju od 28. maja do 13. junija bo od petka do nedelje zaprt promet za vsa motorna vozila, razen enoslednih. Trenutna ureditev omejuje promet med 19. in 7. uro, v času turistične sezone pa bo omejitev veljala od 20. do 7. ure. Na začetku nabrežja, pri Lonki, bo postavljena premična zapornica. Reditelj bo nadziral upoštevanje prometne signalizacije.

Na delu Sončnega nabrežja razširjeno območje za pešce

Od Trga republike do Velikega trga bo od 18. junija do vključno 13. septembra, v času od petka do nedelje, med 18. in 24. uro pešcem namenjena tudi cesta. Prometni režim bo nadziral reditelj, domačini in obiskovalci pa bodo lahko uživali v razširjeni gostinski ponudbi. Če bodo razmere dopuščale, bodo nameščene tudi stojnice s ponudbo lokalnih izdelkov.

Vse udeležence v prometu prosimo, da se prilagodijo napovedanim spremembam in upoštevajo vzpostavljeni režim. Podobna ureditev je bila uvedena lansko turistično sezono. Izkazala se je za dober ukrep, zato ga občina uvaja tudi letos. Na ta način se prometna cesta spremeni v območje, prijetno za hojo in druženje.

Sorodni članki