Kronika: 05.05.2021

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 40 nujnih  primerih  in na številko 113 prejeli skupno 148 klicev. Obravnavali so  9  prometnih  nesreč  z  materialno  škodo. S področja kriminalitete so obravnavali  1  tatvino  in  1  vlom. Zaradi kršitev javnega reda je bilo 6 intervencij.

Dopoldan  sta  se Boninih sprla soseda zaradi košnje trave. 69-letniku je z nahrbtno  motorno  kosilnico grozil 70-letnik, kateremu so policisti izdali plačilni  nalog.  Popoldan  sta se ponovno sprla. Policisti so v razgovorih ugotovili,  da  70-letni  domačin  leto  mlajšega soseda s provokacijami in psihičnimi  pritiski  spravlja  v podrejen položaj. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v smislu ugotovitve suma obstoja kaznivega dejanja.

Popoldan  nas  je  poklical  Koprčan  in  povedal, da ga je na Titovem trgu udaril  moški,  ki  je  imel  pri  sebi  dva  psa. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je 35-letni državljan Češke udaril Koprčana v obraz, zato so mu izdali plačilni nalog.

Iz  SB  Izola  so  nas obvestili, da imajo na zdravljenju moškega o okolice Portoroža,  ki  naj  bi  ga  pretepli  v  Luciji.  Policisti so z zbiranjem obvestil  ugotovili,  da naj bi 45-letnik videl spor dveh oseb, zato naj bi ga  pretepli.  Zbiranje informacij o dogajanju se nadaljuje. Ugotovljeno je bilo, da gre za kaznivo dejanje lahke telesne poškodbe (po 122/1 KZ-1).

Ilegalne migracije
Policisti  so  na  območju  Policijske  uprave  Koper  v  zadnjih 24ih urah obravnavali državljana Alžirije pri Podgradu.

Sorodni članki