Kronika: 03.05.2021

Policisti  Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 142 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 464 klicev. Obravnavali  so  8  prometnih  nesreč  z  materialno  škodo,  2  z  lažjimi poškodbami,  1  s  težjimi  poškodbami  in 1 s smrtnim izidom. Zasegli so 3 vozila. S  področja  kriminalitete  so  obravnavali  10  tatvin, 8 poškodovanj tuje stvari, 3 vlome in 1 primer nasilja v družini. Zaradi  kršitev  javnega reda je bilo 15 intervencij, od tega 11 v zasebnih
prostorih in 4 na javnem kraju.

30. 4.

V  zadnjih  treh  dneh  je  neznani  storilec  vlomil v 2 kleti v različnih stanovanjskih  blokih  v  Izoli.  Iz ene kleti je ukradel moško gorsko kolo Giant,  sive  barve,  vredno 800 evrov, iz druge pa moško kolo Kilimanjaro, vredno  630  evrov.  Po  končani preiskavi bodo policisti storilca kazensko ovadili.

Neznani  storilec  je  preko  noči,  na  avtobusni postaji v Kopru vlomil v avtomat  z  napitki  in iz njega ukradel denar. Škode je za 600 evrov. Prav tako  preko  noči  je  neznanec vlomil tudi v poslovni objekt v Kopru in iz njega ukradel 400 evrov. Zoper oba storilca sledi kazenska ovadba.

Na  mejni prehod Dragonja se je ob 8. uri prilepljal 36-letnik, ki je vozil kombinirano  vozilo  brez  veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo je bilo zaseženo, zoper voznika sledi obdolžilni predolg.

Ob  10.32  je  pri  sodišču  v Kopru prišlo do trčenja med 62-letno voznico osebnega  avtomobila in 72-letno kolesarko, ki je ob trčenju padla na tla a se  pri  tem  ni  telesno  poškodovala.  Voznici osebnega avtomobila, ki je nesrečo povzročila so policisti izdali plačilni nalog.

Ob 19.18 je na koprski tržnici prišlo do požara v javnem WC. Policisti so z ogledom  ugotovili, da je zagorelo plastično stojalo za papirnate brisačke. Požar  so  pogasili  koprski  gasilci,  škode  je za 100 evrov. Policisti o storilcu, ki je požar povzročil še poizvedujejo, sledi kazenska ovadba.

V Sv. Antonu so koprski policisti ob 21.48 ustavili 36-letno voznico, ki ji je  alkotest  pokazal  rezultat  1,21 mg/l. Voznici je bilo začasno odvzeto vozniško  dovoljenje  in  prepovedana  nadaljnja  vožnja.  Sledi obdolžilni predolg.

1. 5.

Ob  0.41 so izolski policisti posredovali zaradi glasne glasbe v stanovanju v  Izoli.  Lastniku  stanovanja,  ki  je  upošteval  ukaze  policistov in s predvajanjem glasbe takoj prenehal, je bil izdan plačilni nalog.

Piranski  policisti  so v Portorožu, ob 0.42 ustavili voznico začetnico, ki ji  je  alkotest  pokazal  0,34  mg/l.  21-letnici  je bilo začasno odvzeto vozniško  dovoljenje  in  prepovedana  nadaljnja  vožnja.  Sledi obdolžilni predolg.

Ob 4.13 je na cesti Koper Dragonja, približno 500 metrov pred naseljem Dragonja, prišlo do prometne nesreče, v kateri je umrl 72-letni  državljan  Nemčije. Kljub oživljanju moškemu na kraju ni bilo več pomoči.  Policisti so ugotovili, da je moški iz neznanega razloga, v blagem desnem  ovinku  zapeljal  levo,  v  obcestni  jarek in tam obstal. Po oceni zdravnika  je  moški  umrl  zaradi zastoja srca. Odrejena je bila sanitarna obdukcija.  V vozilu je bila še 70-letna državljanka Nemčije, ki pa ni bila poškodovana.

Na  mejni  prehod  Dragonja sta ob 13.45, z namenom vstopa v državo, prišla 41-letni  moški  in  42-letna  ženska,  oba  državljana  Slovenije,  ki sta policistom predložila ponarejeni zdravniški potrdili o prebolelosti bolezni Covid-19.  Ob 18.43 sta na isti mejni prehod pripotovala 41–letna ženska in otrok.  Ženska  je  policistom  na vpogled izročila ponarejen negativen PCR test.  Vse  navedene  listine  so  bile zasežene,  zoper vse sledi kazenska ovadba.

Ob  21.05  so  izolski  policisti  zaustavili  50-letnega voznika, ki mu je alkotest  pokazal  rezultat  0,79  mg/l.  Prepovedana  mu je bila nadaljnja vožnja, v nadaljevanju bo zoper njega podan obdolžilni predolg.

2. 5.

Ob  8.17  so  se  v  stanovanjskem bloku na Markovcu sprli 3 moški. Eden od njih,  40-letni  državljan  Slovenije,  je ob prepiru brcnil v vrata in jih poškodoval,  pri  tem  pa  je  nastalo za 500 evrov materialne škode. Sledi kazenska ovadba za poškodovanje tuje stvari.

Z  namenom  vstopa v Slovenijo je na mejni prehod Dragonja prišla 59-letna državljanka  Slovenije, ki je policistom predložila ponarejen negativni PCR test. Zoper osumljenko sledi kazenska ovadba.

Ob  10.30  se  je  v  SB  Izola  zglasila  mladoletna  kolesarka,  ki je na kolesarski  stezi  pri  Serminu  trčila  v prometni znak in se pri tem hudo telesno  poškodovala  (udarec v glavo in zlom rame). Po končnih ugotovitvah glede vzroka nesreče bodo policisti izvedli ustrezen ukrep.

Med  8.30  in  12.  uro  je  bilo  v Piranu ukradeno moško gorsko kolo KTM, oranžne  barve, vredno 800 evrov. Zoper storilca tatvine bo podana kazenska ovadba.

Koprski  prometni  policisti  so  ob  16.09  ustavili 45-letnika, ki je bil pozitiven  na  hitri  test  za  prepoznavanje  simptomov vožnje pod vplivom mamil.  Ker  je  voznik  odklonil  odrejen  strokovni  pregled  mu  je bila prepovedana  nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predolg sodniku za prekrške.

3. 5.

Ob  polnoči  so  zaradi  glasne  glasbe  v  Piranu posredovali policisti in 63-letnemu domačinu, ki je glasbo predvajal, izdali plačilni nalog.

V  Sečovljah  je  bil  ob 3.34 ustavljen 48-letni moški, ki je vozil kolo z motorjem.  Rezultat alkotesta je bil negativen, hitri test za prepoznavanje simptomov  vožnje  pod  vplivom  mamil  pa  pozitiven.  Moškemu je bil zato odrejen strokovni pregled, ki pa ga je odklonil. Policisti so ugotovili še, da  moški  sploh nima vozniškega dovoljenja zato so mu moped zasegli. Zoper 48-letnika bo na sodišče za prekrške podan obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

V  zadnjem  vikendu  so policisti na območju Policijske uprave Koper skupno obravnavali 14 oseb, ki so nezakonito prestopile državno mejo.

Sorodni članki