Kronika: 29.04.2021

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 55 nujnih  primerih  in na številko 113 prejeli skupno 167 klicev. Obravnavali so  9  prometnih  nesreč  z  materialno  škodo. S področja kriminalitete so obravnavali  3  tatvine,  2  vloma,  ponarejanje  listin in kaznivo dejanje goljufije. Zaradi kršitev javnega reda je bilo 5 intervencij.

Neznani storilec je na gradbišču v Dekanih tekom noči pristopil do delovnega stroja – kopača znamke Volvo in iz rezervoarja izčrpal 200 l dizelskega goriva. Podjetje iz Nove Norice je oškodovano za 350 evrov. Sledi kazenska ovadba.

V zadnjih dveh dneh je neznanec vlomil v hišo v Fiesi in iz notranjosti ukradel več kosov baterijskega orodja. Škode je za 3000 evrov. Policisti o storilcu še poizvedujejo, zoper njega bodo po končani preiskavi podali kazensko ovadbo.

Piranski policisti so ob 21.45, na plaži v Portorožu, 20-letni ženski zasegli manjšo količino prepovedane droge konoplja. Izveden bo hitri postopek z odločbo (33. ZPPPD).

Ilegalne migracije

Piranski policisti so ponoči pri nedovoljenem prehodu meje prijeli 3 osebe, in sicer 2 drž. Bangladeša in 1 drž. Pakistana. Postopki potekajo.

Sorodni članki