Kronika: 26.04.2021

Policisti  Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 173 nujnih  primerih  in na številko 113 prejeli skupno 499 klicev. Obravnavali so  16  prometnih  nesreč  z  materialno škodo, 8 z lažjimi poškodbami, 3 s težjimi poškodbami in eno s smrtnim izidom, zasegli so 2 vozili. S področja kriminalitete  so  obravnavali  11 tatvin in 1 vlom ter 3 primeri nasilja v družini. Zaradi kršitev javnega reda je bilo 28 intervenciji.

23. 4.

V  Prisojah  je  nekdo ukradel skuter SYM Symphony, rdeče barve, reg. štev. KP8T-U8,  vreden  1500  evrov.  Lastnik  ga  je  naslednji dan našel v Olmu nepoškodovanega.

Ob  17.13 je v Rižani padla 51-letna motoristka. Peljala je od  Kopra proti Črnemu  kalu.  Pred  njo  je  voznik  osebnega  avtomobila zavijal v desno, voznica  motornega  kolesa  pa je nenadno zavrla, zato je zadnji del vozila dvignilo  v  zrak,  tako  da  je  skupaj  z vozilom padla, vozilo pa nanjo. Odpeljana je bila v SB Izola, odrejen je bil strokovni pregled.

24, 4,

V Luciji je nekdo z okolice postavljene prikolice lastniku ukradel različno ročno  orodje,  jedilni  pribor  in  posodo.  Lastnik je oškodovan za 1.500 evrov.

Ob  8.  uri  je  se  je na cesti od Dekanov proti Cepkom prevrnil na streho osebni  avtomobil.  74-letni  voznik,  ki je z vozilom zapeljal levo na čez nasprotno  smerno  vozišče na bankino ter se prevrnil, je bil odpeljan v SB Izola, odrejen je bil strokovni pregled.

Ob  13.58  je  v  Marezigah  padla  kolesarka. 48-letna kolesarka z okolice Tržiča  je  vozila  električno kolo iz Marezig proti Babičem. Med vožnjo je vanjo  priletela  čebela,  ki  jo  je  želela  odstraniti, zato je spustila krmilo,  pri  tem  pa je izgubila ravnotežje in padla. Pri padcu se je huje poškodovala.

Ob  15.30  je v Izoli padla 53-letna kolesarka z okolice Ljubljane. Udarila se je v glavo, odpeljana je bila v SB Izola.

Ob 18.57 je na cesti od Vanganela proti Marezigam padel motorist. Policisti so  na  kraju  ugotovili,  da je 48-letni domačin peljal od Vanganela proti Babičem,  kjer  je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in zapeljal na nasprotno smerno vozišče, zaviral, padel in drsel po vozišču ter  nato z motornim kolesom trčil v nasproti vozeč osebni avtomobil, ki ga je  pravilno  peljala  47-letna  domačinka. Motorista so huje poškodovanega odpeljali v SB Izola.

Ob  20.33 je v Portorožu padel voznik mopeda. 70-letni domačin je z mopedom v  krožišču zapeljal v levo in trčil v betonski robnik razmejitvenega otoka med pasovi ter padel preko otoka na nasprotno smerno vozišče. Med vožnjo je uporabljal  zaščitno  čelado,  kljub  temu  pa  se je poškodoval po čelu. Z reševalnim  vozilom  je  bil  odpeljan v SB Izola. Odrejen je bil strokovni pregled na alkohol.

25. 4.

V  Portorožu  so  ukradli  kolo  SPECIALIZER,  modro črne barve, vredno 400 evrov.

Ob  13.34  pa  je  v Strunjanu padel kolesar, ki si je prav tako poškodoval glavo.  36-letnik  iz  Maribora je vozil električno kolo po kolesarski poti Parenzana  od  Izole  proti  Strunjanu.  V  blagem desnem ovinku je izgubil oblast  nad  vozilom  in padel. Pri tem si je poškodoval glavo, odpeljan je bil v bolnišnico.

Ob  15.19 je 25-letni Koprčan vozil moped iz Kobdilja proti Ponikvam in pri tem  v  levem  ovinku  zapeljal  desno izven vozišča, kjer je padel na bok. Voznik se je lažje poškodoval

Ob  1.12  so v Izoli ustavili 46-letnega voznika neregistriranega motornega kolesa,  državljana  Severne  Makedonije,  ki prebiva v Izoli. Vozilo so mu zasegli, ker  ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja.

Ob  16.48 so na hitri cesti pri Izoli ustavili 33-letnega voznika mopeda iz Kopra.  Odrejen preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0,58 mg/l alkohola v  izdihanem  zraku.  Voznik si ni uredil prevoza, zato mu je bilo odrejeno pridržanje in izdan plačilni nalog po 30/17-1 ZPrCP (vožnja po hitri cesti) in 105/3-4 ZPrCP (alkohol).

Ilegalne migracije

Policisti   so  na  območju  Policijske  uprave  Koper  v  zadnjem  vikendu obravnavali 22 ilegalnih migrantov. V  petek  so  v  Praporčah obravnavali 3 državljane Alžirije, v Zazidu pa 3 državljana Kosova. V soboto v Podgorju 4 državljane Pakistana in 1 državljana Nepala. V  nedeljo  so  pri  Kubedu  obravnavali  3  državljane  Afganistana  in  4 državljane Irana, pri Belvedurju pa 4 državljane Sirije.

Ponarejeni PCR testi

Policisti so ponovno pri opravljanju mejne kontrole odkrili več ponarejenih PCR  testov,  in  sicer  10 na mejnem prehodu Dragonja, 4 na mejnem prehodu Sečovlje in enega na kontrolni točki Fernetiče. Policisti PMP Dragonja so minuli vikend na mejnih prehodih Sečovlje in Dragonja ponovno odkrili večje število ponarejenih potrdil o izvedbi testov na prisotnost SARS-CoV-2 po metodi PCR izdanih s strani različnih slovenskih laboratorijev. Vsi so bili odkriti pri slovenskih državljanih. Policisti so ob ugotovitvi, da gre za ponarejene listine, le-te zasegli, osebe, ki so listine uporabile, pa bodo policisti kazensko ovadili (kaznivo dejanje Ponarejanja listin (po 251. členu Kazenskega zakonika RS)). Za kaznivo dejanje ponarejanja listin je zagrožena kazen zapora do treh let.

Sorodni članki