Kronika: 14.04.2021

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 34 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 86 klicev. Obravnavali so 2  prometni  nesreči  z  materialno  škodo,  s  področja  kriminalitete  so obravnavali 3 tatvine in dva vloma. Zaradi kršitev javnega reda je bila ena intervencija.

Nekdo  je  vlomil  v  galerijo v Piranu. Odnesel je 3 umetniške slike (akt, Miramar in piransko obzidje), vredne približno 6000 evrov.

Ob   22.15  so  policisti  v  Luciji  ustavili  30-letno  voznico  osebnega avtomobila.  Odrejen  preizkus alkoholiziranosti je pokazal rezultat – 0.00 mg/l.  Zaradi  suma,  da vozi pod vplivom mamil, je bil odrejen postopek za prepoznavo  simptomov,  ki so posledica prepovedanih drog, ki bil pozitiven na  kanabis  in  kokain, odrejen strokovni pregled je odločno odklonila. Na podlagi  113a  ZP-1  ji  je  bilo  začasno  odvzeto vozniško in prepovedana nadaljnja vožnja. Sledi obdolžilni predlog po 107/12-10 ZPrCP-1.

Ilegalne migracije

Danes zjutraj so na območju PP Koper obravnavali še državljana Maroka. Včeraj  popoldan smo prejeli klic občanke, ki je povedala, da je čez Plavje pridrvelo  vozilo,  polno  ljudi. Ti so zapustili vozilo in odšli peš proti Italiji. Policisti so na kraju izsledili osebni avto VW Tiguan, nizozemskih registracij.   Vozniku,   40-letnemu  državljanu  Nizozemske,  so  odredili pridržanje.   Italijanski  varnostni  organi  so  prijeli  devet  ilegalnih migrantov,  ki  jih  povezujemo  s  tem  prevozom.  Policisti nadaljujejo z zbiranjem informacij.

Sorodni članki