Kronika: 12.04.2021

Policisti  Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 116 nujnih  primerih  in na številko 113 prejeli skupno 358 klicev. Obravnavali so  12  prometnih  nesreč  z  materialno škodo in 3 z lažjimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali 3 tatvine, 1 rop in 4 kazniva dejanja ponarejanja listin. Zaradi kršitev javnega reda je bilo 8 intervenciji.

9. 4.

Policisti  so  obravnavali štiri ponarejene PCR teste, in sicer enega na MP Dragonja,  dva na kontrolni točki Fernetiči in enega na MP Jelšane. Sledijo kazenske ovadbe.

Ob  11.03  so  policisti v Kopru vozniku osebnega avtomobila odredili hitri test  na  droge, ki je bil pozitiven, voznik pa je zatem odklonil strokovni pregled. Sledi obdolžilni predlog.

Ob   22.54   pa   so   koprski   policisti  na  Pomjanu  odredili  preizkus alkoholiziranosti  vozniku  osebnega  avtomobila,  ki je pokazal 0,64 mg/l. Tudi njemu sledi obdolžilni predlog.

10. 4.

Ob  23.25  nas je poklical občan in povedal, da je na parkirišču v Bertokih voznik tovornega vozila ljubljanskih registracij pravkar odklopil prikolico in  odpeljal,  po  besedah  občana,  močno  pod  vplivom alkohola. Prometni policisti  so  ustavili  44-letnega  voznika  tovornega  vozila, državljana Srbije. Odredili so mu preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,86 mg/l, pridržan je bil po ZPrCP, sledi mu obdolžilni predlog.

11. 4.

Koprski policisti so ob 2.33 ustavili voznika osebnega avtomobila, kateremu je  preizkus  alkoholiziranosti  pokazal  0,61  mg/l.  Odrejeno  mu je bilo pridržanje in odvzeto vozniško dovoljenje.

Popoldan,  ob  16.48,  je  voznik  osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti   na  mokrem  cestišču v Strunjanu trčil v obcestni zid.  Preizkus alkoholiziranosti  mu je pokazal 0,34 mg/l. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Ilegalne migracije
V  petek  dopoldan  sta  nelegalno  v  Slovenijo  vstopila  dva državljana  Nemčije  z  motorjem.  Izdana  jima je bila globa po 145/I-12/2 ZTUJ,  ki  sta jo tudi plačala. Popoldan pa so obravnavali državljana Pakistana. Danes zjutraj sta bila na območju PP Kozina obravnavana državljan Pakistana in državljan Afganistana. Postopki še potekajo.

Iskanje pogrešane osebe

V  petek  in  soboto smo ponovno organizirali iskalno akcijo za pogrešanega Sama Ostrouška. Pogrešani ni bil najden. Vse,  ki  bi  ga  kje  videli,  prosimo,  da  to čim prej sporočijo na 113, anonimni telefon 080 1200 ali na katerokoli policijsko enoto.

Sorodni članki