Kronika: 06.04.2021

Policisti  Policijske  uprave  Koper  so v zadnjem vikendu (med 2. in 5. 4. 2021) intervenirali v 142 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 461  klicev.  Obravnavali  so  19  prometnih nesreč z materialno škodo, 2 z lažjimi  poškodbami  in  2  s  hujšimi  poškodbami,  zasegli so 3 vozila. S področja kriminalitete so obravnavali 8 tatvin, zaradi kršitev javnega reda je bilo 17 intervencij.

2. 4.
Popoldan  smo  bili  obveščeni  o  kršitvi  javnega  reda in miru v Luciji. Policisti  so identificirali dva moška, stara 36 in 37 let. Obema so izdali plačilni  nalog  zaradi  kršitev  javnega  reda  in zaradi kršitev zakona o nalezljivih boleznih. 35-letniku so odredili tudi pridržanje.

Ob 21. uri so na mejnem prehodu Dragonja obravnavali tri državljane Slovenije s ponarejenimi PCR testi. Sledi kazenska ovadba.

3. 4.
V Žusterni je nekdo poskušal ukrasti moped Piaggio. Ker mu to ni uspelo, ga je  prestavil,  zatem  pa  namerno  poškodoval.  Ukradel  pa  je registrsko tablico.

Ob  15.50  je  v  Dekanih  padel  motorist.  Prometno  nesrečo je povzročil 65-letni  voznik  osebnega  avtomobila,  ki  je  pripeljal po ulici in pred znakom  STOP  ni ustavil, temveč zapeljal naprej. Takrat je z njegove desne pripeljal  15-letni  domačin  z  mopedom  in  trčil  v  sprednji  desni del avtomobila  ter  padel.  Z  reševalnim  vozilom je bil odpeljan v SB Izola. Moped  mu  bodo  zasegli,  ker  ni  ni  registriran,  mladoletnik  pa  nima vozniškega  dovoljenja. Povzročitelju prometne nesreče sledi ukrep glede na poškodbe.

Ob  21.  uri  so  v  Seči  zasegli  osebni avto 34-letni Celjanki, ker nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi obdložilni predlog.

4. 4.
Ob 18.20 so na mejnem prehodu Dragonja dvema potnikoma iz Maribora zasegli ponarejena PCR testa. Sledi jima kazenska ovadba.

Ob  19. uri smo bili obveščeni o prometni nesreči v Vanganelu. Policisti so na kraju ugotovili, da je 10-letni otrok pritekel iz hiše na cesto, kjer je vanj  trčil  21-letni  voznik osebnega avtomobila. Otrok se je pri tem huje poškodoval  (zlom nadlahtnice), odpeljan je bil v bolnišnico. Cesta je bila zaprta približno eno uro.

5. 4.
Ob  16.50  so  policisti  v Vanganelu ustavili voznika osebnega avtomobila. Vozniku  je  bil  odrejen  preizkus alkoholiziranosti, katerega rezultat je pokazal  0.00  mg/l.  Zaradi  suma  vožnje  pod  vplivom  mamil  in  drugih psihoaktivnih  sredstev  ali  snovi mu je bil odrejen hitri test na mamila, katerega  pa  je  odklonil,  prav  tako je odklonil tudi strokovni pregled. Izrečen mu je bil ukrep prepoved nadaljnje vožnje, vozniškega dovoljenja ni imel pri sebi. Odrejeno mu je bilo pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

Ob 21.15 so policisti na Šmarski cesti v Kopru ustavili 20-letnega voznika. Gre  za  mladega  voznika,  ki  je v naselju prekoračil hitrost za 43 km/h. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

V  soboto  so  policisti  v  Gračišču  obravnavali  državljana  Turčije, na Rakitovcu  pet  državljanov  Afganistana,  pri  Podgradu  pa tri državljane Afganistana.

Sorodni članki