Kronika: 02.04.2021

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 53 nujnih  primerih  in na številko 113 prejeli skupno 168 klicev. Obravnavali so 7 prometnih nesreč z materialno škodo, dve z lažjimi poškodbami in eno s hujšimi  poškodbami,  zasegli  so  2  vozili.  S  področja kriminalitete so obravnavali  1  tatvino,  1 drzno tatvino in 1 vlom. Zaradi kršitev javnega reda je bilo 7 intervencij.

Dopoldan  so  policisti  v Kopru zasegli osebni avto 42-letnemu vozniku, ki nima vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog.

Zvečer  pa  so  v  Portorožu  zasegli  osebni avto 75-letemu vozniku, ki ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog.

Ob  11.15 je v Gažonu padel 44-letni kolesar iz Kopra. Med vožnjo naj bi se mu  zataknil  kolesarski  čevelj,  padel  je  na  bok.  Iz  bolnice  so nas obvestili, da ima zlomljen kolk.
Ob  16.  uri  smo  bili  obveščeni,  da  je padel kolesar v Izoli. 48-letni državljan Srbije, ki prebiva v Portorožu, je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča zadel robnik in padel. Pri tem se je lažje poškodoval.
Ob 17.15 je padla še 45-letna ženska v Kopru. Vozila je električni skiro po kolesarski  stezi,  med  vožnjo  je  s prednjim kolesom zadela v robnik med kolesarsko  stezo  in  pločnikom,  zato  je  izgubila  ravnotežje in padla. Odpeljana je bila v SB Izola na zdravljenje, po prvih ugotovitvah ima lažje poškodbe.

Po daljšem obdobju je na naših cestah ponovno več kolesarjev, ki sodijo med najranljivejše  udeležence  v  prometu.  Več je tudi motoristov in voznikov električnih skirojev. Policisti vse udeležence v cestnem prometu pozivamo k previdnosti  in  strpnosti.  Kolesarjem  svetujemo,  naj poskrbijo za svojo vidnost,   med  vožnjo  naj  poskušajo  predvideti  ravnanja  in  morebitne nepravilnosti  ostalih  udeležencev  v  prometu, predvsem voznikov motornih vozil.

Popoldan je neznani moški vstopil v hišo v Portorožu. Iz torbice je ukradel plačilno  kartico,  zatem pa ga je zalotil oškodovankin mož in ga prepodil. Policisti zbirajo informacije.

Ob  2.50  so  policisti  na Kajuhovi v Izoli so ustavili 48-letnega voznika osebnega  avtomobila. Odrejen preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0,88 mg/l  alkohola  v izdihanem zraku. Sledi mu obdolžilni predlog, izdan mu je bil tudi plačilni nalog, ker je kršil 57. člen ZNB.

Ilegalne migracije

V  Dragonji  so  policisti  obravnavali  2 osebi, ki sta prišli v Slovenijo nelegalno,  in  sicer dva državljana Kosova. Bila sta v osebnem avtomobilu, ki  ga  je  vozil  35-letni  državljan Kosova z bivalnim dovoljenjem Švice, kateremu sledi kazenska ovadba.

Sorodni članki