Kronika: 25.03.2021

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 31 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 75 klicev. Obravnavali so 4 prometne nesreče z materialno škodo in 1 z lažjimi poškodbami, zasegli so 2  vozili.  S  področja kriminalitete so obravnavali 1 vlom, 2 tatvini in 1 poškodovanje   tuje   stvari,   zaradi  kršitev  javnega  reda  so  bile  3 intervencije. Ilegalnih prehodov državne meje niso obravnavali.

Okoli  8.  ure  danes zjutraj je na Piranski cesti v Kopru voznica osebnega avtomobila  rahlo trčila v otroka na prehodu za pešce. Bil je na skiroju in ob  trčenju  ni  niti  padel. Voznica se je ustavila, vprašala fanta, če je poškodovan. Ko je zatrdil, da je dobro, je odpeljala. Kasneje  so  nas  iz  SB  Izola obvestili, da je 12-letnik lažje poškodovan (udarec  v  koleno).  Voznico  smo  javno  zaprosili, da zaradi razjasnitve okoliščin  prometne  nesreče  pokliče  113 in sporoči svoje podatke, kar je tudi  storila.  Pojasnila  je,  da je fant pred vozilo zapeljal zelo hitro, tako da ga je zagledala v zadnjem trenutku in se trčenju ni mogla izogniti. Z vozilom je rahlo trčila v njegovo nogo. Sledi hitri postopek.

V  Kopru  je  nekdo  vlomil  v  stanovanje  in  lastnikom odnesel 500 evrov gotovine.

Popoldan  so na mejnem prehodu Dragonja obravnavali dva primera ponarejenih PCR  testov.  Zaradi suma storitve kaznivega dejanja ponarejanja listin (po 3. odstavku 251. člena KZ-1) državljanoma Slovenije sledi kazenska ovadba.

V  Izoli  (Jagodje) je nekdo ukradel dva panja s čebeljima družinama. Škode je za 400 evrov.

V  Kopru  so  zasegli  osebni  avto 26-letnemu vozniku, ker je vozil v času veljavnega  ukrepa  prenehanja  veljavnosti vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog.

Sorodni članki