Kronika: 24.03.2021

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 39 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 104 klice. Obravnavali so 6  prometnih  nesreč  z  materialno  škodo,  1  z lažjimi poškodbami in 1 s hujšimi  poškodbami,  zasegli  so  1  vozilo.  S  področja kriminalitete so obravnavali 1 vlom, 4 tatvine in 1 poškodovanje tuje stvari ter 1 nasilje v družini, zaradi kršitev javnega reda je bilo 6 intervencij.

Ob 8.49 je bila prometna nesreča na območju koprskega pristanišča. Policisti so ugotovili, da je 54-letni voznik tovornega vozila s polpriklopnikom iz Ljubljane zapeljal na kamionski terminal. Takoj za dvižno zapornico je ustavil skupino vozil in pogledal v vzvratno zunanje ogledalo, zaradi kontrole polpriklopnika. V tem trenutku mu je z leve strani pred vozilo stopil pešec, 54-letni državljan Poljske, voznik pa je speljal in zadel pešca. Ta je padel, vozilo mu je s prednjim levim kolesom zapeljalo čez nogo. Po prejemu informacije o teži poškodbe državljana Poljske, za voznika iz Ljubljane sledi ustrezen ukrep.

V Luciji je bil najden zapuščen in razstavljen skuter. Po evidencah je bilo ugotovljeno, da je bil ukraden domačinu 21. 2. 2021. Lastnik je obveščen, policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

V Kopru je nekdo iz kleti ukradel moško kolo GIANT Roam XR1, temno sive barve z rumeno-zelenimi nalepkami, vredno 850 evrov.

Ilegalne migracije

Na  območju  PU  Koper  so  policisti  pri Podpeči obravnavali 4 državljane Irana.

Sorodni članki