Kronika: 19.03.2021

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 38 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 95 klicev. Obravnavali so 5 prometnih nesreč z materialno škodo in 1 z lažjimi poškodbami. S področja kriminalitete  so  obravnavali  1  tatvino,  1 drzno tatvino in 1 nasilje v družini, zaradi kršitev javnega reda so bile 3 intervencije.

Ob  13.17  je bila prometna nesreča v Kopru, na Ljubljanski cesti. 59-letna voznica osebnega avtomobila je pri vključevanju v krožišče odvzela prednost 69-letnemu  motoristu,  ki je že vozil v krožišču, in trčila vanj. Motorist je   padel   in   se   lažje  poškodoval.  Odpeljan  je  bil  v  SB  Izola, povzročiteljici pa bo izdan plačilni nalog.

Ob  18.30 je na hitri cesti Bertoki – Koper v okvari obstal osebni avto, ki ga  je  vozil  44-letni  Ljubljančan. V postopku so policisti ugotovili, da nima  vozniškega  dovoljenja, preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0.71 mg/l,  opravljen  hitri  test  na  mamila je reagiral na opijate in kokain. Odrejen  mu  je  bil  strokovni pregled, katerega je odklonil. Vozilo so mu zasegli,  sledi  obdolžilni  predlog,  izdan  mu je bil tudi plačilni nalog zaradi  vožnje  s  pretečenim  prometnim  dovoljenjem  in  kršitve zakona o nalezljivih boleznih.

Ob  20.  uri  smo  bili  obveščeni  o drzni tatvini v Izoli. Policisti so z zbiranjem  obvestil ugotovili, da je 57-letno domačinko pri tržnici v Izoli neznani  moški  napadel  s  hrbtne  strani.  Vrgel jo je po tleh, prijel za nahrbtnik  in  vlekel,  zatem  pa  z nahrbtnikom (z dokumenti in denarnico) pobegnil.  Ženska  se  je  pri  padcu  (in  vlečenju  po tleh) poškodovala, odpeljali  so  jo  na  pregled  v bolnišnico. Policisti preiskujejo kaznivo dejanje drzne tatvine.

Koprski  policisti  so  19-letniku  zasegli  moped,  ker se je izkazalo, da presega  dovoljeno  hitrost  in  je  tehnično  neizpraven. Sledi obdolžilni predlog zaradi predelave vozila in tehnične neizpravnosti.

Ilegalne migracije

Na  območju  PU Koper je bilo obravnavanih 6 oseb, ki so nelegalno prečkale državno  mejo:  na  območju  PP Koper 4 državljani Turčije in na območju PP Postojna 2 državljana Afganistana.

Sorodni članki