Kronika: 16.03.2021

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 40 nujnih  primerih  in na številko 113 skupno prejeli 129 klicev. Obravnavali so  8  prometnih  nesreč  z  materialno  škodo,  1 z lažjimi in 1 s hujšimi poškodbami,  zasegli so 2 vozili. S področja kriminalitete so obravnavali 2 tatvini  in  preprečitev  uradnega  dejanja, zaradi kršitev javnega reda je bilo 5 intervencij. Ilegalnih prehodov državne meje niso obravnavali.

Ob  18.20 je v Bertokih padel motorist. Policisti so na kraju ugotovili, da je  55-letni  domačin  z  mopedom  naenkrat na ravnem delu vozišča pričel z vozilom vijugati, nakar je trčil v ograjo na desni strani vozišča in padel. Pri tem se je huje poškodoval, odpeljan je bil v bolnišnico. Odrejen je bil strokovni pregled na alkohol, mamila in zdravila.

V  Portorožu so ob 19. uri policisti odvzeli vozniško dovoljenje 45-letnemu vozniku  osebnega  avtomobila, ki je v naselju prekoračil hitrost vožnje za 44 km/h (omejitev je 30 km/h). Sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 23. uri pa so v Sv. Petru zasegli osebni avto 31-letnemu vozniku, ker mu je  potekla  veljavnost vozniškega dovoljenja in registracije vozila. Sledi mu obdolžilni predlog.

Zimska  oprema na motornih vozilih s 15. marcem ni več obvezna, razen če bi bile  ponovno  zimske  razmere.  Kljub  temu  svetujemo,  da  z  menjavo še počakate.  Ceste  so  namreč  še  hladne, v tem obdobju pa nas na nekaterih območjih lahko preseneti tudi še sneg.

Sorodni članki