Kronika: 08.03.2021

Policisti  Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 122 nujnih  primerih  in na številko 113 skupno prejeli 308 klicev. Obravnavali so  13  prometnih  nesreč  z  materialno škodo in eno z lažjimi poškodbami, zasegli  so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 1 vlom in 8 tatvin  ter  nasilje  v  družini.  Zaradi  kršitev  javnega reda je bilo 11 intervencij.

5. 3.

V  petek  popoldan  je  v  Kopru  padel  51-letni  voznik segway-a (posebno prevozno  sredstvo).  V  desnem ovinku je zaradi diletacije spoja v asfaltu eno kolo padlo v fugo in ga obrnilo, tako da je voznik padel. Pri tem se je lažje  poškodoval,  odpeljan  je  bil  v  SB Izola. Sledi mu ukrep po ZPRCP 45/6-1.

V Luciji so 34-letnemu domačinu zasegli predelan moped. Sledi mu obdolžilni predlog.

V Sv. Petru je nekdo iz hiše ukradel nekaj starin, vrednih približno 500 evrov.

V Pradah se je 59-letni domačin poškodoval pri delu na njivi ob hiši. Ko je hotel obrniti delovni stroj, je padel pod nože. Huje poškodovan je bil odpeljan v bolnišnico Izola.

Zvečer, po 19. uri, so policisti kontrolirali točke, za katere so dobili podatek, da se zbira več oseb. Podatek so potrdili. Najprej so na Verdijevi ulici v Kopru izvedli 7 ukrepov zaradi kršitev Zakona o nalezljivih boleznih, zatem pa na Pristaniški ulici še 4 ukrepe. Vse občane opozarjamo, naj se držijo ukrepov vlade za preprečevanje širjenja bolezni. Predvsem naj upoštevajo varnostno razdaljo in uporabo zaščitne maske. Policisti dnevno opravljajo nadzore.

Ob  22.35  so  v  Luciji ustavili 55-letnega voznika osebnega avtomobila iz Ljubljane,  kateremu  je alkotest pokazal 0,61 mg/l. Sledi mu obdolžilni po 105/5-4 ZPrCP in 98/2 ZPrCP.

Ob  23.45  so  v  Sečovljah  ustavili  23-letnega voznika kolesa s pomožnim motorjem.  Alkotest  mu  je  pokazal 1,02 mg/l, poleg tega je kršil odlok o omejitvi gibanja. Sledi mu plačilni nalog.

6. 3.

V Piranu je zagorela savna v hiši. Vgrajena je bila v kleti, zagorel pa naj bi  najprej  električni  kabel,  zatem  leseni  del  savne,  ogenj pa se je razširil  še  na  zunanjo  enoto  klimatske naprave in manjši del zgornjega nadstropja. Po prvi oceni je nastala škoda v višini 20.000 evrov.

Popoldan  so policisti v Hrvatinih ustavili osebni avto. 43-letnemu vozniku je alkotest pokazal 0,58 mg/l alkohola. Ker se z rezultatom ni strinjal, mu je bil odrejen strokovni pregled.

Ob 19.30 je 57-letni državljan Italije z osebnim avtomobilom peljal po hitri cesti od Škofij proti Kopru, kjer je oplazil varnostno ograjo na desni, nato pa ga je odbilo na levo stran, kjer je ponovno trčil v varnostno ograjo. Vozilo je obstalo na cesti. Opravljen preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0,64 mg/l. Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog (po čl. 38 Zprcp in 105/5-4), izrečena mu je bila tudi globa po ZNB ter po ZCEstn (ni imel vinjete).

7. 3.

Ob  1.45  so  v  Ankaranu  ustavili 41-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu  je  alkotest  pokazal  0,50  mg/l,  kršil  je  tudi ZNB. Sledi mu obdolžilni predlog in plačilni nalog.

Popoldan  so  prometni policisti v Pradah 19-letnemu motoristu namerili 109 km/h  (v naselju). Je voznik začetnik. Sledi mu obdolžilni predlog, odvzeto mu je bilo tudi vozniško dovoljenje.

Popoldan  so  policisti  v  Sečovljah  ustavili osebni avto, ki ga je vozil državljan  Bolgarije  (prebiva  v  Izoli).   Na  vpogled  je  dal  vozniško dovoljenje  izdano  v  Veliki  Britaniji. Zaradi suma, da gre za ponarejeno listino,  so  opravili  pregled  listine  in  ugotovili,  da gre za popolni ponaredek.  Ker  pri sebi ni imel drugega veljavnega vozniškega dovoljenja, trdil  pa  je, da ima bolgarsko vozniško dovoljenje, so policisti preverili tudi  to  in  ugotovili,  da  ni  res.  Sledi  mu  kazenska  ovadba (zaradi ponarejanja listin) in obdolžilni predlog po 56/8-1-3 ZVoz.

55-letni   voznik   mopeda   je   ob  19.  uri  v  Kopru  opravil  preizkus alkoholiziranosti,  ki  je  pokazal  1,02  mg  alkohola na liter izdihanega zraka,  odrejeno mu je bilo pridržanje, prepovedana nadaljnja vožnja, sledi obdolžilni predlog.

8. 3.

Ob  1.11  so v Portorožu ustavili 24-letnega voznika osebnega avtomobila iz Ljubljane.  Odrejen  alkotest  mu  je  pokazal  0,72  mg  alkohola na liter izdihanega  zraka.  Odvzeto  mu  je  bilo  vozniško  dovoljenje in odrejeno pridržanje, sledi mu obdolžilni predlog. Tako vozniku kot tudi sopotnici so policisti  izdali  tudi  plačilni nalog zaradi kršitev zakona o nalezljivih boleznih.

Ilegalne migracije

Na  območju  PU Koper so policisti v zadnjem vikendu obravnavali 38 tujcev, ki so prišli v Slovenijo nelegalno.

V petek so pri Movražu obravnavali državljana Pakistana. V  soboto  na  Rakitovcu  10 državljanov Afganistana. Ob 8. uri so na Črnem kalu  ustavili  osebni  avto,  ki ga je peljal 53-letni državljan Kosova, v vozilu  je  bilo  še  5  državljanov  Turčije,  ki  so  prišli  v Slovenijo nelegalno. V okolici so policisti prijeli še 5 državljanov Turčije. Vozniku sledi  kazenska ovadba. Pri Dramcu so popoldan obravnavali še 5 državljanov Turčije.

Postopki pa še potekajo.

Sorodni članki