Obalna dijaška skupnost ima novo predsednico

Na volitvah Obalne dijaške skupnosti (ODS) je bila izvoljena nova predsednica, Anabel Todorović, ki je ob izvolitvi med drugim izpostavila, da je njen cilj predvsem približati ODS dijakinjam in dijakom celotne Primorske regije.

Obalna dijaška skupnost je bila ustanovljena 25. maja 2016 in že od tedaj predstavlja močan povezovalni element med dijaki in študenti na Primorskem. ODS združuje vse obalne dijake v pomembno skupno organizacijo, ki skrbi za reševanje vseh ključnih vprašanj za dijake. Trenutno je še posebej aktualna epidemiološka kriza, ki je prizadela tudi ta del populacije. Posebnost dijaške skupnosti se na obalnem dvojezičnem območju kaže v tem, da so vanjo vključeni predstavniki tako slovenskih kot tudi italijanskih srednjih šol. Dijaška skupnost deluje na področju kulture, sociale, zdravja in izobraževanja. Osnovni cilj ODS je, da s projekti uresničuje interese dijakinj in dijakov ter utrdi svojo pozicijo v mladinskem organiziranju.

Nova predsednica želi spodbuditi obalne dijake k večji aktivnosti in omogočiti vsem enake možnosti za izvedbo projektov na različnih področjih. Dijaška skupnost deluje pod okriljem Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP) in si prizadeva za aktivno participacijo dijakinj in dijakov. Vodstvo ODS je izpostavilo pomen dialoga in povezanosti, ki mora potekati med študenti in dijaki. Pomembnosti medgeneracijskega dialoga se zaveda tudi vodstvo ŠOUP, ki želi s svojimi izkušnjami pomagati novi ekipi ODS pri uspešni realizaciji zastavljenih ciljev.

Nova predsednica Anabel Todorović je v izjavi za javnost izpostavila, da želi za dijakinje in dijake predvsem popestriti življenje na Obali.

»Kot predsednica ODS bi rada predvsem popestrila dijaško obšolsko življenje z raznolikimi dogodki in projekti, seveda pa bom čas namenila tudi pogovoru o dijaški problematiki, ki je trenutno aktualna. Navsezadnje lahko samo mi, dijaki, sami najbolje vemo, kako se počutimo in na katerih področjih so potrebne izboljšave. Veseli me, da bo dijaška skupnost na Obali znova zaživela in da bomo skupaj ustvarili mnogo nepozabnih spominov.«

Foto: arhiv ODS

Sorodni članki