Kronika: 04.02.2021

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 47 nujnih  primerih  in na številko 113 skupno prejeli 125 klicev. Obravnavali so  4  prometne  nesreče z materialno škodo, eno z lažjimi in eno s hujšimi poškodbami.  S  področja  kriminalitete  so  obravnavali  3 tatvine, zaradi kršitev javnega reda so bile 4 intervencije.

Na Šaredu je nekdo z dvorišča stanovanjske hiše ukradel kovček z baterijskim vrtalnikom in škatlico z nastavki.

V Luciji so policisti ustavili 53-letno voznico osebnega avtomobila. Odrejen ji je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal negativen rezultat. Zaradi suma, da vozi pod vplivom prepovedanih drog, je bil opravljen postopek za prepoznavo znakov oz. simptomov vožnje pod vplivom prepovedanih drog, ki je bil pozitiven na kanabis. Odrejen strokovni pregled je odklonila. Odvzeto ji je bilo vozniško dovoljenje, izdan plačilni nalog (po 46/5-3 ZPrCP) in sledi ji še obdolžilni predlog (po
107/12-10 ZPrCP).

Ob 13.52 smo prejeli obvestilo o udeležbi otroka v prometni nesreči v Izoli. Na kraju so policisti ugotovili, da je 12-letni otrok s skuterjem zapeljal na glavno cesto in pri tem izsilil prednost 29-letnemu vozniku osebnega vozila. Otrok se je v nesreči huje poškodoval. Za mamo sledi hitri postopek.

Popoldan so policisti v Luciji odredili pridržanje 38-letnemu vozniku osebnega avtomobila, kateremu je alkotest pokazal rezultat 0,58 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog, izdan mu je bil tudi plačilni nalog (po 25/6-1 ZMV).

Ob 23.48 so policisti pri Kopru ustavili osebni avto, ki ga je vozil 65-letni voznik. Odredili so mu preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,64 mg alkohola na liter izdihanega zraka. Ker se z rezultatom ni strinjal, mu je bil odrejen strokovni pregled, ki ga je tudi opravil. Sledi mu obdolžilni predlog in plačilni nalog zaradi kršitve ZNB.

Ilegalne migracije
Na  območju PU Koper so policisti v zadnjih 24ih urah obravnavali 7 tujcev, ki  so  prišli v Slovenijo nelegalno, in sicer 2 državljana Afganistana pri Zabičah, pri Podgorju pa 5 državljanov Rusije. Postopki pa še potekajo.

Poostren nadzor nad tovornimi vozili

Včeraj, 3. 3. 2021, so policisti PU Koper na glavnih in regionalnih cestah izvedli poostren nadzor nad tovornimi vozili. Skupno so kontrolirali 133 tovornih vozil (38 registriranih v Sloveniji, 72 registriranih v EU ter 23 v tretjih državah) ter en avtobus. Stehtali so 110 vozil (največ na mejnih prehodih).

Ugotovili so 14 kršitev (1 prekoračitev hitrosti, 3 preobremenitve ter 10 ostalih kršitev), zaradi ugotovljenih kršitev pa so izločili iz prometa 2 tovorni vozili ter v 1 primeru vozniku prepovedali nadaljnjo vožnjo.

Sorodni članki