Kronika: 03.03.2021

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 36 nujnih  primerih  in na številko 113 skupno prejeli 126 klicev. Obravnavali so  5  prometnih nesreč z materialno škodo, zasegli so 3 vozila. S področja kriminalitete so obravnavali 1 tatvino, zaradi kršitev javnega reda ni bilo intervenciji.

V Bertokih so zasegli osebni avto 41-letnemu vozniku, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. V Hrvatinih so zasegli osebni avto 32-letnemu vozniku, ki prav tako nima vozniškega dovoljenja. Obema sledi obdolžilni predlog.

Ob  22.  uri je na mejni prehod Dragonja pripeljal 54-letni voznik osebnega avtomobila  iz  okolice  Ljubljane. Opravljen preizkus alkoholiziranosti je pokazal  0,61  mg  alkohola  na  liter izdihanega zraka. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje in odrejeno pridržanje. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije
Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24ih urah obravnavali 13 tujcev, ki  so  prišli  v  Slovenijo  nelegalno,  in  sicer v Ankaranu 2 državljana Bangladeša  in v Škofijah 10 državljanov Bangladeša ter državljana Albanije pri Hrušici. Postopki pa še potekajo.

Motoristična sezona

Prvi topli dnevi so na cesto privabili številne motoriste, a pogoji še niso idealni.  Na  cestah  je  še  vedno  pesek  od zimskega posipanja, asfaltna površina  je  hladna  in  ne omogoča optimalnega oprijema pnevmatik zato je previdnost nujna!

Samo  letos  (do  20.  februarja) je bilo v Sloveniji 36 prometnih nesreč z udeležbo  voznikov  enoslednih  motornih vozil, od tega je bilo 25 voznikov poškodovanih,  kar  dve  tretjini prometnih nesreč pa so povzročili vozniki motornih enoslednih vozil sami!

Vozite  previdno  in  prilagodite  hitrost vožnje razmeram na cesti. Gre za
vašo varnost!

Sorodni članki