Kronika: 01.03.2021

Policisti  Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 123 nujnih  primerih  in na številko 113 skupno prejeli 387 klicev. Obravnavali so  15  prometnih nesreč z materialno škodo, dve z lažjimi in eno s hujšimi poškodbami,  zasegli so 2 vozili. S področja kriminalitete so obravnavali 6 tatvin. Zaradi kršitev javnega reda je bilo 17 intervencij.

26. 2.

Na Jagodju so policisti ustavili 47-letno voznico osebnega avtomobila, ki ji je preteklo vozniško dovoljenje (zaradi neopravljenega zdravniškega pregleda). Sledi ji obdolžilni predlog.

V Luciji je nekdo vstopil v prostore zaposlenih ene od prodajaln. Iz tam odložene torbice je ukradel denarnico z bančnimi karticami. Denarnico je kasneje odvrgel.

27. 2.

Na mejnem prehodu Dragonja so policisti v soboto odkrili devet ponarejenih PCR testov, v nedeljo pa še šest, vse državljanom Slovenije. Vsem sledi kazenska ovadba. Opozarjamo državljane Slovenije, naj ne ponarejajo testov, saj policisti na mejnih prehodih podrobno preverjajo pristnost testa, tudi preko drugih institucij.

28. 2.

V Hrvatinih je bilo najdeno zapuščeno motorno kolo HONDA PCX, ki je bilo ukradeno v Trstu. Zbiranje informacij še poteka.

Popoldan so v Seči ustavili voznika osebnega avtomobila, kateremu je alkotest pokazal 0,73 mg/l, poleg tega voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Požari:
– v petek je ob 12.40 zagorela starejša luč v kopalnici objekta v Portorožu, po vsej verjetnosti zaradi pregrevanja transformatorja. Škode je za 3000 evrov.
– v soboto ob 6. uri je zagorel pomožni gospodarski objekt ob oljčniku v Jagodju, v katerem so zgoreli tudi piščanci in kokoši. Po prvih podatkih tam, kje so bile nameščene žarnice za gretje piščancev in je prišlo do stika.

Ilegalne migracije

Na  območju  Podgorja  so  policisti  obravnavali  3  ilegalne  migrante (2 državljana  Maroka  in  1  državljana  Alžirije),  na  Sočergi 2 državljana Tunizije  in državljana Sirije, v bližini Račic pa 6 državljanov Pakistana, 2   državljana   Bangladeša  in  2državljana  Afganistana.  V  Podgradu  so obravnavali državljana Afganistana, pri Prešnici pa državljana Afganistana. Postopki pa še potekajo.

Poostren nadzor na podlagi omejevanja gibanja za preprečevanje širjenja virusa COVID-19

Policisti so med vikendom nadzirali prehajanje regije in uporabo zaščitnih mask ter distanciranja oseb, ki niso iz istega gospodinjstva. Zaznali so kar nekaj kršitev pri prehajanju regij, predvsem pa več kršitev zbiranja. Apeliramo na vse, da se držijo pravil ohranjanja medsebojne razdalje in uporabe zaščitnih mask za preprečevanje širjenja bolezni.

Sorodni članki