Kronika: 22.02.2021

Policisti Policijske uprave Koper v času so od 19. 2. 2021 zjutraj do danes zjutraj intervenirali v 133 primerih in na številko 113 prejeli 473 klicev. Obravnavali  so  13  prometnih  nesreč,  v  katerih je nastala premoženjska škoda,  zasegli  so  tudi tri vozila in pridržali enega pijanega voznika. S področja   kriminalitete   so  obravnavali  tri  vlome,  pet  tatvin,  šest poškodovanj  tuje  stvari  in eno kaznivo dejanje nasilja v družini. Zaradi kršitve javnega reda in miru so intervenirali še 13-krat.

19.2.2021:

V  Piranu  je  nekdo  vlomil  v  vrtno  lopo,  iz  katere  je ukradel nekaj kmetijskega orodja in 80-letno lastnico oškodoval za 50 eur. Policisti bodo napisali kazensko ovadbo.

V  Luciji je varnostnik v eni od trgovin prijel 27-letnega Ljubljančana, ki je  poskušal iz trgovine iznesti za dobrih 150 eur artiklov. Policisti bodo napisali kazensko ovadbo.

V  Izoli  je  nekdo  izpod  nadstreška  ukradel  avtomobilsko  prikolico in 48-letnika oškodoval za približno 1.000 eur.

20.2.2021:

V  Izoli  so  policisti  obravnavali vlom v kamp prikolico. Storilec je iz prikolice  ukradel  manjši  radio  neznane  znamke in nekaj pijače v skupni vrednosti 100 EUR.

Ob  18.48  uri so obravnavali delovno nesrečo v skladišču ene od trgovin v Kopru.  Policisti  so  ugotovili,  da  je  26-letnik doma iz okolice Kopra, zaposlen v trgovini stal na polici regala na višini 4,3 m od tal. Med delom je  slednji  izgubil  ravnotežje  in  padel  v globino, ter se pri tem huje telesno poškodoval. 26-letnik je je bil odpeljan v Bolnico Izola, od tam pa v klinični center Ljubljana.

V  noči  iz  sobote  na  nedeljo so policisti kontrolirali kombi madžarskih reg.istrskih  številk. Pri pregledu tovornega dela kombija so ugotovili, da se  v  njem  nahaja  pet  skuterjev, ki sta jih voznik in sopotnik kupila v Italiji.  Pri  preverjanju  vozil  je  bilo  za  en  skuter  znamke Aprilia ugotovljeno,  da  je  beležen  kot  ukraden v Italiji v mesecu juliju 2020. Policisti so skuter zasegli, tujca pa bodo kazensko ovadili.

Popoldan  so koprski policisti posredovali na enem od bencinskih servisov v Kopru,  kjer  je 41 letni domačin  pod vplivom mamil in drugih psihoaktivni sredstev  kršil  javni  red  in  mir.  Ker  se  omenjeni ni zmenil za ukaze policistov,  da  preneha s kršitvijo, so zoper njega uporabili telesno silo in  sredstva za vezanje in vklepanje, ter odredili pridržanje. Policisti so mu izdali plačilni nalog zaradi kršitve JRM in kršitve Zakona o nalezljivih boleznih,  ker  je  s silo telesa poškodoval tudi drsna vrata, ki vodijo iz prodajnega  prostora  na teraso, na njih razbil steklo in jih snel z vodil, bodo  zanj  podali  še kazensko ovadbo za kaznivo dejanje Poškodovanje tuje stvari.

21.2.2021:

V  okolici  Pirana  je  nekdo  vlomil v kamp prikolico, kjer je prenočeval, užival hrano in uriniral v posode v predprostoru.

V Jagodju  so  ustavili  34-letnega  voznika  osebnega  avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,65 mg/l alkohola, Vozniku so  odvzeli  vozniško  dovoljenje  in prepovedali nadaljnjo vožnjo, napisan pa bo obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Na  območju  PU  Koper  so  policisti  od  petka 19. 2. 2021 od 6.00 ure do ponedeljka  22.  2. 2021 do 6.00 ure obravnavali 48 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med RH in RS.

Sorodni članki