Kronika: 18.02.2021

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 33 nujnih  primerih  in na številko 113 skupno prejeli 115 klicev. Obravnavali so  7  prometnih nesreč z materialno škodo, zasegli so 2 vozili. S področja kriminalitete  so  obravnavali  nasilje  v  družini  n  povzročitev telesne poškodbe, zaradi kršitev javnega reda je bilo 5 intervencij.

V Kopru so policisti 33-letnemu vozniku zasegli osebni avto z nameščenimi italijanskimi registrskimi tablicami. Voznik ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, vozilo pa je odjavljeno iz prometa. Sledi obdolžilni predlog.

Koprski policisti obravnavajo kaznivo dejanje nasilja v družini. Prijavo smo prejeli iz bolnišnice, kamor je hudo poškodovana prišla na zdravljenje ženska z okolice Kopra.

Nekaj minut pred 21. uro nas je več voznikov obvestilo o vožnji v napačno smer. Na hitri cesti proti Izoli je nasproti, torej proti Kopru in naprej proti Bivju, peljal voznik osebnega avtomobila. Delavci DARSa so takoj zaprli tunel Markovec, zatem pa še tunel Dekani. Policisti voznika niso izsledili, se pa nadaljuje z zbiranjem informacij, tudi s pomočjo posnetkov kamer na avtocesti. Po izsleditvi vozniku sledi ustrezen ukrep.

Ob 22.39 smo prejeli še eno obvestilo o vožnji v nasprotno smer. Tokrat je osebni avto peljal po hitri cesti od Bertokov proti Kopru, v napačni smeri. Policisti so ustavili 78-letno voznico. Vzrok za njeno napačno smer vožnje je bil zdravstveno stanje (demenca). Sin je zanjo poskrbel, po posvetu z državnim tožilstvom pa bo podan obdolžilni predlog.

Sorodni članki