Kronika: 03.02.2021

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 37 nujnih  primerih  in na številko 113 skupno prejeli 130 klicev. Obravnavali so  2  prometni nesreči z materialno škodo, zasegli so 2 vozili. S področja kriminalitete so obravnavali 4 tatvine, zaradi kršitev javnega reda je bilo 6 intervencij.

Dopoldan so policisti v Sečovljah zasegli osebni avto 38-letnemu vozniku iz Brezovice, ki ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog.

V Luciji so ustavili 38-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je imel v vozilu škatlico s posušenimi rastlinskimi delci (konoplja – 45,37 g), poleg pa folio in tehtnico. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal negativen rezultat, zatem pa je bil opravljen še postopek za prepoznavo znakov, ki so posledica prepovedanih drog in je bil pozitiven. Odrejen strokovni pregled je voznik odklonil. Sledi mu kazenska ovadba in obdolžilni predlog.

Ob 21.07 so bili obveščeni, da v eni od garažnih hiš pri trgovskem centru v Kopru tri osebe razgrajajo. Želeli so na silo vstopiti v prostore centra, ljub temu, da je bil že zaprt. Varnostnik jih je opozarjal, vendar ga niso upoštevali. Policisti so na kraju ugotovili, da vsi trije kršijo odlok vlade v zvezi z omejitvijo gibanja. Vsem trem je bil izdan plačilni nalog zaradi kršitev javnega reda in miru, zakona o zasebnem varovanju in zakona o nalezljivih boleznih.

Ob 4.25 je očividec obvestil, da od Črnega kala proti predoru Dekani pelje vozilo v nasprotno smer. Policisti so ustavili 48-letnega voznika z okolice Kopra, ki je deloval zelo zmedeno, vendar mu je alkotest pokazal 0,0 alkohola. Odredili so mu strokovni pregled, sledi mu kazenska ovadba za nevarno vožnjo.

Sorodni članki