Kronika: 25.01.2021

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 91 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 273 klicev. Obravnavali so 8 prometnih nesreč z materialno škodo in eno z lažjimi poškodbami, zasegli so 2 vozili. S področja kriminalitete so obravnavali 2 vloma in 2 tatvini, zaradi kršitev javnega reda je bilo 16 intervencij.

22. 1.

Nekdo je vlomil v frizerski salon v Portorožu in ukradel nekaj gotovine.

23. 1.

Ob 2. uri so policisti v Izoli ustavili 58-letno voznico osebnega avtomobila, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, alkotest pa ji je pokazal 1,76 mg alkohola na liter izdihanega zraka. Poleg tega ima vozilo pretečeno registracijo. Zaradi kršitve po ZNB ji bo izdan plačilni nalog, za ostale kršitve ji sledi obdolžilni predlog.

V Novi vasi je nekdo vlomil v gospodarsko poslopje. Iz objekta je ukradel mlin za mletje žita s krožno žago, vreden 400 evrov.

Ob 12.24 smo bili obveščeni, da je v predoru Kastelec (proti Kopru) zagorelo vozilo. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je 44-letni voznici na osebnem avtomobilu prišlo do okvare na turbini motorja – posledično pa je bilo zelo veliko dima. Poškodovan ni bil nihče. Promet je bil ponovno sproščen ob 13.22.

Ob 14.45 je bil sprožen tihi alarm na enem od bencinskih servisov v Kopru. Policisti so na kraju ugotovili, da je moški nadlegoval zaposleno in se nikakor ni hotel odstraniti. Od nje je zahteval artikle, ki jih ne prodajajo. Po prihodu varnostnika na kraj se je umiril. Policisti so 40-letniku kljub temu izdali plačilni nalog zaradi kršitve javnega reda in miru (kričanje na javnem kraju). Ker je kraju kazal očitne znake alkoholiziranosti, so ga policisti opozorili, naj ne vozi, vendar je sam povedal, da si bo zagotovil prevoz do doma. Med nadzorom prometa je patrulja na Istrski cesti v Kopru kasneje zaustavila istega 40-letnika, kateremu je alkotest pokazal 0,65 mg/l. Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, sledi mu obdolžilni predlog po 105/5-4 ZPrCP (vožnja pod vplivom alkohola).

Ob 21.45 so policisti v Parecagu zasegli osebni avto 34-letnemu vozniku, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, poleg tega pa je bil pozitiven na hitrem testu za prepovedane droge (pozitiven na amfetamine, kokain in opijate). Odrejen mu je bil strokovni pregled, ki ga je odklonil. Sledi obdolžilni predlog. Za voznika in njegovega sopotnika pa so policisti izdali še plačilni nalog po ZNB (druženje v osebnem vozilu brez zaščitnih mask).

Hujša kršitev odloka o omejitvi gibanja

V  soboto ob 21.50 so policisti opazili, da je v enem od lokalov na Šmarski cesti  v  Kopru  več ljudi. Na kraju so identificirali 14 oseb (iz Kopra in okolice,  Izole  in  Pirana),  med njimi tudi lastnika lokala. Lokal je bil odprt, v njem pa so stregli pijačo. Gosti lokala niso uporabljali zaščitnih mask.  Po  zaključku postopka so bile osebe pozvane, da zaključijo z zabavo in  se  razidejo, kar so tudi upoštevali, lastnik lokala pa je lokal zaprl. Vsi  bodo  prejeli  plačilni nalog po zakonu o nalezljivih boleznih (zaradi kršitve določil 11. točke I. odstavka 57. člena ZNB), zoper lastnika lokala sledi tudi predlog drugemu prekrškovnemu organu ZIRS in plačilni nalog.

24. 1.

Ob 1. uri so policisti v Sečovljah ustavili osebni avto. 30-letnemu Pirančanu so odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,67 mg/l alkohola. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Ob 11. uri pa so v Kopru ustavili 35-letnega voznika iz Škofij, kateremu je alkotest pokazal 0,0, hitri test na mamila pa je odklonil. Odrejen je bil strokovni pregled, katerega je prav tako odklonil. Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

25. 1.

Ob 2. uri smo bili obveščeni, da se v predoru Markovec dva mladostnika vozita/vijugata s kolesi in se pri tem snemata. Policisti so izsledili 18-letnika iz Kamnika in 16-letnico iz Cerknice. Fantu so izdali plačilni nalog po 30/1 ZPrCP, po Zakonu o osebni izkaznici in po ZNB, dekletu pa sledi obdolžilni predlog po ZPrCP in ZNB.

Zjutraj so policisti v Zazidu ustavili voznika osebnega avtomobila, ki nima vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

V petek so policisti pri Dragonji obravnavali državljana Albanije, v soboto pri Kastelcu pa dva državljana Turčije.

Sorodni članki