Kronika: 20.01.2021

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 26 nujnih  primerih  in na številko 113 skupno prejeli 100 klicev. Obravnavali so  4  prometne  nesreče  z  materialno  škodo in eno z lažjimi poškodbami, zasegli  so  eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali en vlom in eno tatvino. Zaradi kršitev javnega reda je bila 1 intervencija.

Ob  11.48  nam  je  občan  z okolice Kopra prijavil, da je v Kopru do njega pristopil moški in mu grozil. Slikal naj bi namreč v njegovi smeri in ta je zahteval,  da  sliko  izbriše.  Zatem  je  pristopil drugi moški, ki je sam izjavil,  da je policist, in zahteval, naj preneha z grožnjami. Moškega, ki je  grozil občanu, so policisti po opisu izsledili pri tržnici in ugotovili njegovo  identiteto.  39-letnemu  Koprčanu sledi hitri postopek po Zakonu o javnem  redu  in  miru  ter  globa po zakonu o nalezljivih boleznih, ker ni uporabljal  maske, ko se je približal občanu. Glede drugega moškega, ki naj bi se izdajal za policista, še zbirajo obvestila.

Ob  13.46  je OKC obvestil občan, da je v predoru Kastelec opazil motor, ki krši  cestno-prometne  predpise  (prevelika  hitrost). Na njem sta bili dve osebi. Policijska patrulja je motor izsledila pri odcepu za Črni kal (proti Dekanom).  Vozili  so  za  njim,  zapelji  na  izvoz  Škofije in ga pričeli ustavljati,  vendar  voznik  ni  ustavljal, temveč je po stari cesti peljal naprej  proti  Ankaranu.  V  tem  sta  motorista padla in trčila v službeno policijsko  vozilo  (vzrok  je  nepravilen  premik z vozilom). Policisti so prijeli  oba.  Motor  Kawasaki  Z750  je  vozil 42-letni državljan Hrvaške, sopotnik  pa  je  bil  27-letni  državljan Indije, ki je prišel v Slovenijo nelegalno.  Vozniku sledi globa za pomoč pri ilegalnem prehodu državne meje (prekršek  po  146/1-15/1  ZTuj-2),  ker  ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja,  je  bil  zanj napisan tudi obdolžilni predlog po 56/8-1 ZVoz-1 (vožnja  brez  veljavnega  vozniškega dovoljenja). Oba so lažje poškodovana (odrgnine)  odpeljali  na  pregled  v  SB Izola, od koder sta bila isti dan odpuščena. Vozilo je bilo zaseženo.

Zvečer so policisti v Bertokih zasegli moped 15-letniku, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Italijanski  varnostni  organi so nam vrnili 2 državljana Nepala, policisti so  pri  Črnotičah  obravnavali  dva državljana Pakistana, pri Praporčah pa državljana  Maroka.  V zgoraj opisani prometni nesreči je bil obravnavan še državljan Indije.

Sorodni članki