Kronika: 18.01.2021

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 103 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 255 klicev. Obravnavali so 9 prometnih nesreč z materialno škodo in 1 z lažjimi poškodbami, zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 5 tatvin. Zaradi kršitev javnega reda je bila 14 intervencij.

16. 1.

Ob 16. uri so policisti v Pobegih ustavili 47-letnega voznika mopeda, ki je napihal 0,66 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog.

17. 1.

Dopoldan so policisti v Hrvatinih ustavili osebni avto. Vozniku so odredili alkotest, ki je pokazal 0,0 mg/l alkohola, hitri test pa je bil pozitiven na opiate. Odrejen mu je bil strokovni pregled, sledi obdolžilni predlog.

Koprski policisti so obravnavali nasilje v družini. Hčerki, ki je bila nasilna do matere, sledi kazenska ovadba. Izrečena ji je bila tudi prepoved približevanja.

Ilegalne migracije

V petek zvečer so policisti v neposredni bližini bivšega mejnega prehoda Plavje prijeli dva državljana Sirije. Ugotovljeno je bilo, da sta v Slovenijo na nedovoljen način prišla iz Italije, kamor sta prišla skrita v tovornjaku na ladji. Ko je tovornjak nadaljeval pot, sta ugotovila, da se vozita proti Sloveniji in skrita v tovornem vozilu prestopila mejo na kontrolni točki Škofije. Ko je voznik ustavil, sta izstopila, in se preko Plavij napotila nazaj proti Italiji, kjer sta bila prijeta. Vrnjena sta
bila italijanskim varnostnim organom. V soboto popoldan so policisti pri Zazidu obravnavali 14 državljanov Afganistana, pri Markovščini pa 5 državljanov Sirije.

Sorodni članki