Kronika: 15.01.2021

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 28 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 88 klicev. Obravnavali so 5 prometnih nesreč z materialno škodo in eno z lažjimi poškodbami. Zaradi kršitev javnega reda je bila ena intervencija na javnem kraju.

Ob 14.30 so policisti pri Črnem kalu opazili osebni avto, v katerega so pravkar hotele vstopiti osebe. Ko so se vozilu približali, so se te osebe razbežale. Voznik osebnega avtomobila je bil 64-letni državljan Slovenije. Policisti so v nadaljnjem postopku prijeli še štiri državljani Turčije, ki so prišli v Slovenijo nelegalno. Vozniku sledi kazenska ovadba, postopki še potekajo.

Prepoved prehitevanja za tovorna vozila na avtocesti

S 15. januarjem je začela veljati prepoved prehitevanja za tovorna vozila na avtocesti A1, med Šentiljem in Koprom. Prepoved bo veljala le v dnevnem času, med 6. in 18. uro. V tem času bo težkim tovornim vozilom dovoljeno prehitevati le na odsekih s tretjim prometnim pasom, to je pasom za počasna vozila. V nočnem času bodo tovornjaki še vedno lahko prehitevali. Danes so policisti preverjali spoštovanje novih pravil. Kršitev niso ugotovili, bodo pa z nadzori nadaljevali.

Sorodni članki