Kronika: 07.01.2021

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 36 nujnih  primerih  in na številko 113 skupno prejeli 138 klicev. Obravnavali so  13  prometnih  nesreč  z  materialno škodo in eno z lažjimi poškodbami, zasegli  so  eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 1 tatvino, zaradi kršitev javnega reda je bila ena intervencija.

Nekaj minut po 8. uri so bile na avtocesti med Kastelcem in Kozino štiri manjše  prometne  nesreče,  na  razdalji 200 metrov. V vseh primerih je bil vzrok  neprilagojena  hitrost  razmeram  na  cesti,  v  enem  primeru  tudi neustrezna zimska oprema. Nihče ni bil poškodovan, vsem voznikom pa so bili izdani plačilni nalogi.

Nekaj   minut  zatem  pa  je  med  Kastelcem  in  Kozino  25-letnik  zaradi neprilagojene  hitrosti  izgubil  oblast  nad vozilom in zapeljal desno čez odstavni  pas,  kjer  je  čelno trčil v kovinsko ograjo. Poškodovan ni bil, izdan mu je bil plačilni nalog.

Ob  9. uri je na mejni prehod Dragonja, z namenom izstopa iz Slovenije, kot voznik  osebnega avtomobila pripotoval 55-letni državljan BiH. Policistu je izročil veljaven potni list in slovensko vozniško dovoljenje. V postopku je bilo   ugotovljeno,   da   ima   ukrep  prenehanja  veljavnosti  vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi mu obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Policisti  so dva državljana Pakistana. Italijanski   varnostni  organi  so  nam  vrnili  2  državljana Bangladeša in 2 državljana Turčije.

Sorodni članki