Kronika: 30.12.2020

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 45 nujnih  primerih  in na številko 113 skupno prejeli 189 klicev. Obravnavali so 4 prometne nesreče, pri katerih se je 1 oseba lažje telesno poškodovala, pri   ostalih   pa   je   nastala   le  materialna  škoda.  Zaradi  kršitev cestno-prometnih  predpisov so zasegli eno vozilo. S področja kriminalitete so  obravnavali  3 vlome in tatvino. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v 5 primerih.

Koprski policisti so v Bertokih 55-letnemu državljanu Belorusije, z urejenim statusom prebivanja v Sloveniji, zasegli osebno vozilo, saj ni posedoval veljavnega vozniškega dovoljena. Zoper njega sledi obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

Ob 16.12 so policisti posredovali zaradi pretepa na Čevljarski ulici v Kopru. Ugotovili so, da sta se tam sprla in stepla domačina. Obema je bil zaradi kršitve določil Zakona o varstvu javnega reda in miru in Zakona o nalezljivih boleznih izdan plačilni nalog.

Ob 18.45 je v Izoli na Južni cesti prišlo do trčenja med 32-letnim kolesarjem in zaenkrat še neznano voznico osebnega avtomobila Opel Insignia. Kolesar se je v nesreči lažje telesno poškodoval, voznica pa je kraj prometne nesreče zapustila, ne da bi nudila svoje podatke. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, po izsleditvi pa zoper povzročiteljico sledi ustrezen ukrep.

V Šalari je 45-letni voznik kombiniranega vozila ob 19.22 trčil v zid in se pri tem lažje telesno poškodoval po glavi. Policisti so ugotovili, da je moški vozil pod vplivom alkohola, saj mu je rezultat alkotesta pokazal 0,88 mg/l. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

Ilegalne migracije

Na  območju  PU  Koper  v  zadnjih  24ih  urah  niso obravnavali ilegalnih prebežnikov.

Sorodni članki