Kronika: 29.12.2020

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 28 nujnih  primerih  in na številko 113 skupno prejeli 109 klicev. Obravnavali so 2 prometni nesreči z materialno škodo in zaradi kršitev cestno-prometnih predpisov  zasegli  eno  vozilo.  S  področja  kriminalitete so obravnavali poškodovanje  tuje  stvari  in  kaznivo dejanje nasilništva. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v 5 primerih.

Nekaj minut po 8. uri je na avtocesti Kozina – Koper prišlo do prometne nesreče I. kategorije. Policisti so ugotovili, da je med vožnjo iz tovornega vozila padel večji kos ledu in poškodoval vetrobransko steklo na osebnem vozilu BMW, ki je vozilo za tovornjakom. Zoper voznika tovornega vozila sledi hitri postopek z odločbo (29/7-2 čl. ZPrCP).

Ob 11.45 so policisti v Piranu 58-letnemu domačinu zasegli manjšo količino prepovedane droge konoplja. Sledi hitri postopek z odločbo.

Koprski policisti so ob 13.17 posredovali v zasebnem stanovanju zaradi spora med očetom in sinom. Zoper 21-letnika, ki je kršil določila Zakona o varstvu javnega reda in miru, sledi hitri postopek z odločbo (6/4 ZJRM-1).

Ob 19.17 so se v Olmu sprli trije moški. Policisti so ugotovili, da sta 44-letni in 34-letni moški napadla 33-letnika. Po zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba. Oba napadalca sta po policijskem postopku peš odšla s kraja, ob 19.56 pa sta bila v Bertokih ponovno ustavljena v osebnem avtomobilu. 44-letnik, ki je vozil osebno vozilo, v postopku s policisti ni hotel sodelovati, odklonil je tudi odrejen alkotest. Policisti so ugotovili, da moški sploh ne poseduje vozniškega dovoljenja, zato mu je bilo vozilo zaseženo, zaradi storjenih cestno-prometnih prekrškov pa sledi obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Na  območju  PU  Koper  v  zadnjih  24ih  urah  niso obravnavali ilegalnih prebežnikov.

Sorodni članki