Kronika: 23.12.2020

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 36 nujnih  primerih  in na številko 113 skupno prejeli 161 klicev. Obravnavali so 4 prometne nesreče z materialno škodo in zasegli eno vozilo. S področja kriminalitete  so  obravnavali  povzročitev  telesne  poškodbe in nasilje v družini, zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali v 7 primerih.

Zvečer  nas  je  poklical  občan in povedal, da ga je skoraj povozil osebni avto v Kopru. Sam je pravilno pri zeleni luči na semaforju prečkal cesto na prehodu  za  pešce v Kopru, ko je iz Benčičeve ulice na Ulico Vena Pilona zavil voznik osebnega avtomobila, ki pred prehodom ni ustavil, da bi lahko pešec  prečkal  cesto.  Zatem pa je pešca še zmerjal in odpeljal naprej. Po izsleditvi voznika mu sledi hitri postopek po Zprcp 41/1-4 in ZJRM 6/1.

Piranski  policisti  so  obravnavali  nasilje  v družini. Nasilnemu moškemu sledi kazenska ovadba.

Ob  20.50  so prometni policisti pri Bertokih ustavljali osebni avto, ki pa na  znake  ni ustavil. Čez nekaj minut so izsledili parkirano vozilo, zatem pa še 45 letnega  voznika,  ki  ima  veljaven  ukrep  začasnega  odvzema vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti obravnavali 20 državljanov Pakistana, 1 državljana  Indije in tri državljane Afganistana.
Italijanski varnostni organi so nam vrnili dva državljana Maroka.

Sorodni članki