Kronika: 14.12.2020

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 76 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 236 klicev. Obravnavali so 12 prometnih nesreč z materialno škodo zasegli so 3 vozila. S področja kriminalitete so obravnavali 2 vloma in 2 tatvini. Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali v 10 primerih.

11. 12.

Ob 22.38 so na Škofijah zaradi prekoračitve hitrosti ustavili osebni avto. 38-letnemu vozniku, ki je bil na poti iz službe proti domu, je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,72 mg/l alkohola. Sledi mu obdolžilni predlog.

12. 12.

Zvečer so na mejnem prehodu Dragonja zasegli osebni avto 37-letnemu Koprčanu, ker je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

V Bertokih so imeli v postopku 24-letnega voznika osebnega avtomobila, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja.

V Ankaranu pa so ustavili 23-letnega voznika osebnega avtomobila, pri kateremu je bil alkotest negativen, hitri test na mamila pa pozitiven na kokain. Odrejen je bil strokovni pregled v SB Izola. Ob tem tudi ni upošteval odredbe o omejitvi gibanja. Vsem štirim sledi obdolžilni predlog.

13. 12.

Prometni policisti so popoldan napisali obdolžilni predlog za 17-letnega voznika, ki je v Kopru z motorjem peljal 97 km/h, kjer je omejitev 50.

Poostren nadzor po metodologiji Promil

V petek popoldan je bil na območju PU Koper poostren nadzor, v katerem je bil največji poudarek na preprečevanju vožnje pod vplivom alkohola. Policisti so z alkotestom preizkusili 128 voznikov. Odrejen je bil en strokovni pregled na alkohol, 3 vozniki so napihali do 0,52, eden pa nad 0,52 (0,72 mg/l). En voznik je odklonil preizkus. Trem je bilo odvzeto vozniško dovoljenje za 24 ur, dvema pa po 113.a ZP-1. Policisti so izdali 4 plačilne naloge zaradi različnih kršitev po ZPrCP in 2 plačilna naloga zaradi kršitev zakona o motornih vozilih. Izdali so tudi tri opozorila in en plačilni nalog zaradi kršitev zakona o nalezljivih boleznih.

Ilegalne migracije

Policisti so obravnavali tri državljane Nepala.

Sorodni članki