Ženska nogometne reprezentanca v Kopru ugnala Estonijo

Slovenska ženska nogometna reprezentanca je v Kopru odigrala predzadnjo tekmo kvalifikacij za Evropsko prvenstvo 2022. Izbranke Boruta Jarca so si z zmago 2:0 (1:0) zagotovile končno tretje mesto v skupini. Slovenska vrsta je zaradi težav z novim koronavirusom igrala v okrnjeni postavi, saj je manjkalo 21 standardnih igralk. Jarc je tako imel na voljo pomlajeno zasedbo, ki je začela v postavi Nika Šapek, Kristina Erman, Zala Vindišar, Evelina Kos, Anja Prša, Nika Babnik, Tina Marolt, Zala Kuštrin, Manja Rogan, Ana Milović in Barbara Kralj. Prav slednja je Slovenijo popeljala do vodstva v 27. minuti, ko je zadela iz bližine. Vratarka Estonk Karina Kork je v 59. minuti dosegla avtogol za slovensko vodstvo z 2:0.

Za Slovenijo, ki bi morala igrati še eno tekmo proti Estonkam, a je bila ta prestavljena (na sporedu bo februarja 2021), so sicer igrale še Izabela Križaj, Lara Klopčič, Mirjam Kastelec in Korina Lara Janež.

Na evropsko prvenstvo se neposredno uvrstijo vse zmagovalke devetih skupin in po tri najboljše drugouvrščene zasedbe. Šesterica preostalih drugouvrščenih bo nastopila v dodatnih kvalifikacijah. Iz skupine A je že uvrščena branilka naslova Nizozemska, sicer pa so si nastop zagotovile še Anglija kot gostiteljica, Nemčija, Danska, Norveška, Švedska, Francija.

Fotogalerija: https://areafoto.si/?p=6239

KVALIFIKACIJE ZA EURO 2022
SLOVENIJA – ESTONIJA 2:0 (1:0)

Stadion Bonifika Koper, sodnice: Marotta, Di Monte, Tempestilli, Caputi (vse ITA)
Strelke: 1:0 Kralj (27.), 2:0 Kork (59./AG)
Rumeni kartoni: Prša, Erman; Rosen
Rdeč karton: /
Slovenija: Šapek, Prša, Kos, Vindišar, Erman, Marolt (od 79. Klopčič), Babnik, Milović, Rogan, Kuštrin (od 65. Križaj), Kralj.
Estonija: Kork, Rosen, Zlidnis, Tullus, Orav, Merisalu (od 65. Treiberg), Himanen, Šilina (od 86. Mehevets), Bannikova (od 90. Kikkas), Kubassova, Aarna (od 65. Laas)

NZS.si

Sorodni članki